20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C
  • Antalya22°C

SUUDİ ARABİSTAN, ATM 2023’TE TURİZMİ YENİDEN ŞEKİLLENDİRİYOR

Yıllık 100 milyon ziyaretçiyi hedeflediğinden, Suudi Arabistan 2022'nin ilk dokuz ayında diğer tüm Arap ülkelerinden daha fazla uluslararası varış kaydetti.

Suudi Arabistan, ATM 2023’te turizmi yeniden şekillendiriyor

21 Nisan 2023 Cuma 11:00

DUBAI - ATM 2023 Suudi Zirvesi, seyahat profesyonellerinin ve Krallığın turizm sektöründeki fırsatları keşfedebilecekleri ideal bir forum sunacak.

Hükümet yetkilileri bu on yılın sonuna kadar yıllık 100 milyon ziyaretçiyi hedeflediğinden, Suudi Arabistan 2022'nin ilk dokuz ayında diğer tüm Arap ülkelerinden daha fazla uluslararası varış kaydetti.

Bu benzeri görülmemiş rakamlar sayesinde, Krallığın gelişmekte olan turizm sektörü , 1-4 Mayıs tarihleri ​​arasında Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde (DWTC) gerçekleşecek olan Arabian Travel Market (ATM) 2023'te ana odak noktasını temsil edecek .

suudi-arabistan,-atm-2023.jpg

Bu yılki Suudi Zirvesi Küresel Sahnede gerçekleştirilecek ve artık mega projeler yolunda giderken bölgesel seyahat ve turizm manzarasını yeniden şekillendirmede Krallığın önemine odaklanacak. Zirveye ek olarak ATM 2023'te Suudi Arabistan Havayolları (SAUDIA) , flynas, Makkah Clock Royal Tower, Asma Hospitality Company, Eye of Riyadh, Itrip, Dur Hospitality, Sadana Real Estate Co, Saudi dahil olmak üzere bir dizi Suudi katılımcı yer alacak. Havaalanı Hizmetleri ve Ulaşım Desteği ve çok daha fazlası için Amad.

Arabian Travel Market ME Sergi Direktörü Danielle Curtis şunları söyledi: “ATM 2023 Suudi Zirvesi, Orta Doğu ve ötesinden seyahat profesyonellerinin ve politika yapıcıların, Krallığın sürekli büyüyen turizm sektöründeki fırsatları ve zorlukları keşfedebilecekleri ideal bir forum sunacak. .

Curtis , "NEOM ve Kızıldeniz Projesi gibi yaklaşmakta olan devasa gelişmelerden, Krallığın en son vize reformlarının seyahat sektörünü nasıl desteklediğine kadar, Suudi Arabistan'ın ATM'nin gelecek edisyonunda önemli bir çekiş kartı oluşturmasını bekliyoruz" diye ekledi.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından yayınlanan rakamlar, Suudi Arabistan'ın 2022'nin ilk üç çeyreğinde 18 milyondan fazla gelen ziyaret çektiğini, ardından Birleşik Arap Emirlikleri (14,8 milyon turist) ve Fas'ın (11 milyon turist) geldiğini gösteriyor. bölgesinde sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı.

Suudi Arabistan'da turizm harcamaları da geçen yıl fırlayarak ülkenin Yatırım Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre 2022'nin ilk yarısında 7,2 milyar dolara ulaştı. Dünyanın dört bir yanından seyahat uzmanları, KSA odaklı bir dizi oturum ve panel tartışmasının bir parçası olarak ATM 2023'te bu istatistikleri mercek altına alacak.

ATM 2023, Suudi Arabistan gibi pazara özgü odakların yanı sıra 'Net Sıfıra Doğru Çalışmak' teması doğrultusunda sürdürülebilir seyahatin geleceğini keşfedecek. Net sıfıra giden yolculuğunu resmen başlatan konferans programı, yenilikçi sürdürülebilir seyahat trendlerinin nasıl gelişebileceğini keşfederek, delegelerin kilit dikey sektörlerde büyüme stratejilerini belirlemesine olanak tanırken, bölgesel uzmanların COP28 öncesinde sürdürülebilir bir geleceği keşfetmeleri için bir platform sağlayacak. Kasım 2023'te Expo City Dubai'de gerçekleşecek.

Konferans, yıllık katılımcı ödüllerinde ilk kez bir sürdürülebilirlik kategorisine de yer verecek. Katılımcı kuruluşlar, standlarının çevresel etkisini ne ölçüde dikkate aldıklarına ve karbon ayak izlerini azaltma çabalarına göre tanınacaktır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA