19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZMİN GELECEĞİ YENİLENEBİLİR ENERJİDEDİR

TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, İspanya'da otellerin yüzde 75'nin elektrik enerjisini güneş panelleri vasıtası ile kendilerinin elde ettiğini söyledi.

Sürdürülebilir turizmin geleceği yenilenebilir enerjidedir

17 Haziran 2022 Cuma 09:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA -
Manavgat-Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, yenilenebilir enerji üretiminde turizmde Akdeniz Çanağında Türkiye'nin rakip ülkeleri İspanya, Portekiz, İtalya, Fransa , Almanya ve Yunanistan'a göre çok geç kaldığını söyledi.

TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, İspanya'da otellerin yüzde 75'nin yenilenebilir enerji kapsamında konaklama tesislerinin elektrik enerjisi güneş panelleri vasıtası ile kendilerinin ettiğini söyledi.

yenilenebilir-enerji.jpgHüseyin Aydoğan şöyle konuştu: ''Avrupa Birliği(AB)'nin ekonomide amiral gemisi Almanya sürdürülebilir turizm ve temiz bir çevre anlayışı kapsamında tarımdan turizme karbon ayak izini azaltmak için çevreye, doğaya, su kaynakları, temiz hava ve toprağı kirletecek her türlü karbon menşeli enerji kullanımı sıfırladı. Almanya enerji üretiminde ülke genelinde bulunan 30'un üzerindeki tüm Nükleer Enerji Santrallerini devre dışı bıraktı. Başta elektrikle çalışan araba üretimi için devasıabüyük yatırımları hayata geçirdi.

yenilenebilir-enerji-.jpgyenilenebilir-enerji--001.jpgAlmanya dünyada ekoturizm ve botanik turizminde dünyada lider ülke. Paris Antlaşması gereği sürdürülebilir turizm ve gelecek kuşaklara temiz bir doğaya bağlı sağlıklı bir yaşam için karbon azaltımını sıfırlamak için yenilenebilir enerji üretimi için Şansölye Angela Merkel döneminde 80 milyar Euroluk yatırımlara imza atıldı. Almanya Baden Baden Eyaletinde bulunan otelimizin enerji ihtiyacını güneş panelleri aracılığıyla yenilenebilir çevreci bir yaklaşımla karşılıyoruz. Çevrenin ve sürdürülebilir turizmin geleceği yenilenebilir enerjide olduğunu hiç kimse akıllarından çıkarmasın. ''
yenilenebilir-enerji-001.jpgyenilenebilir-enerji-002.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA