19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

SUN PRİNCESS GEMİSİNE KORONA VİRUS KORKUSUNDAN PROTESTO

Sun Princess yolcu gemisi, coronavirüs endişesiyle Réunion adasına yanaştığında şiddetli protestolarla karşılaştı.

Sun Princess gemisine korona virus korkusundan protesto

04 Mart 2020 Çarşamba 12:00

REUNION - Princess Cruises tarafından işletilen bir gemi olan Sun Princess, Réunion Adası'na yanaşınca şiddetli protestolarla karşılandı. Agence France-Presse (AFP), protestocuların limanı adayı ziyaret etmek için terk etmek isteyen yolcular için sağlık kontrolü talep ettiklerini bildirdi.

Sun Princess, bir limandan daha önce çevrilmişti. Madagaskar yetkililerinin, geminin Tayland'daki önceki durağı arasında düzinelerce ölümlü COVID-19 vakası ve bir ölüm kaydeden tam 14 gün geçmediği bildirildi.

sun-princess-.jpgMadagaskar'ın hemen doğusunda yer alan bir Fransız bölgesi olan Réunion'daki protestocular da endişelendiklerini söylediler. “Elbette turistlerin gelişine karşı değiliz, ekonomimizin gelişmesi için gerekli. Sadece koronavirüsün yayılma riski olmadığından emin olmak istiyoruz, ”diyor,

Protestolara rağmen, Réunion'daki durak sırasında yüzlerce yolcunun gemiden iniş yaptığı bildirildi.

Gösterilere rağmen, yüzlerce yolcu geminin Réunion'daki mola sırasında iniş yaptı, ancak güvenlik endişeleri nedeniyle günün ilerleyen saatlerinde geri döndüklerini bildirdi.

sun-princess--001.jpgÇoğu Avustralya ve Yeni Zelanda'dan gelen yaklaşık 2.000 yolcu taşıyan geminin, Réunion'dan planlanan kalkışından bir gün önce Pazar akşamı Mauritius'a ayrıldığı bildirildi. Ancak Herald'a göre Mauritius'un da Sun Princess’in rıhtım iznini reddettiği bildirildi.
sun-princess--002.jpg

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA