20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

SOUTHWEST AİRLİNES PANDEMİYE KARŞI ‘KAR VE GÜNEŞ’İ HEDEFLEDİ.

Southwest Havayolları  17 yıl sonra Palm Springs’i uçuş ağına ekledi.  Southwest yöneticilerinin defalarca "kar ve güneş" stratejisi dediği uygulama başladı.

Southwest Airlines pandemiye karşı ‘kar ve güneş’i hedefledi.

26 Ekim 2020 Pazartesi 09:00

COLORADO SPRINGS - Southwest Airlines 17 yıl sonra şaşırtıcı bir karar vererek ‘kar ve güneş’ bölgesi dediği Palm Springs’e uçuş başlattı. Southwest yöneticilerinin defalarca "kar ve güneş" stratejisi dediği uygulama başladı. Pandemi krizini atlatmak ve yetişmiş personelini kaybetmemek için her türlü riski göze aldıklarını belirten Southwest CEO'su Gary Kelly salağında hayatta kalma stratejilerini anlattığı bir video yayınlayarak çalışanlara hayatta kalmak için ücret kesintilerini kabul etmek gerektiğini bildirmişti. Ayrıca Southwest uçuş ağını genişlettiğini, büyük şehir merkezleri ve tatil yerleri dahil olmak üzere birkaç yeni destinasyon eklediğini duyurdu.

southwest-airlines-.jpgSouthwest yöneticilerinin defalarca "kar ve güneş" stratejisi dediği:

Yeni destinasyonlar arasında,  gelecek aydan itibaren Miami ve Palm Springs, 2021'in ilk yarısından itibaren yıl boyunca Houston'daki Chicago O'Hare ve Bush Intercontinental'e seferler yer alıyor.

Ancak, Southwest'in daha küçük, daha tatil odaklı destinasyonlar arasında en çok dikkati çeken, Southwest'in önümüzdeki yılın ilk yarısında hizmet vermeye başlayacağı Colorado Springs oldu.

O şehirdeki politikacılar ve iş adamları, bildirildiğine göre en az 17 yıldır ve muhtemelen daha uzun bir süre boyunca Southwest'i oraya getirmeye çalışıyorlardı.

Colorado Springs'in yerel gazetesi The Gazette'de yazan muhabir Wayne Heilman, şunları anlattı:

“Şehir Yönetimi birçok kez Southwest'i buraya çekmek için uğraştı. Hatta düşük ücretli devi ağırlamak için 2004'te havaalanı giderlerini ödemek için milyonlarca dolarlık mali yardım teklif etti.

Eski Belediye Başkanı Lionel Rivera, Southwest'i veya başka bir düşük ücretli taşıyıcıyı 2003’te belediye başkanlığı kampanyasında çekti. Ancak çabası 2004’ havayolunun çekilmesiyle bitti. O tarihten sonra Southwest hiç gelmedi.

Southwest, 2015’ bir rapor hazırladı. Colorado Springs'in havayollarının genişleme yerleri listesinde yer almasının düşük olduğunu bildirdi.  Ama pandemi ile birlikte işler hızla değişti.

Southwest yöneticileri, Eylül ayı sonunda iki günlük inceleme için Colorado Springs'e geldi.  13 yıldır Colorado Springs'te bulunan şirket temsilcisi, şehrin belediye başkanı John Suthers'a, son ziyaretten beri "farklı bir şehir" gibi göründüğünü söyledi. Bu ziyaret sonrası Colorado Springs iyi haberi aldı.

Şimdi Southwest’in ’"kar ve güneş" stratejisi işe yaraması bekleniyor. Southwest'in iddiası, zaman odaklı iş seyahatlerinden önce toparlanacağı ve geçen çeyrekte 1,2 milyar dolarlık net kayıp yaşadığı bir ortama rağmen, daha ileriye bakmanın zamanı geldiğini gösteriyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA