19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

SÖNDÜRME UÇAĞIMIZ OLSAYDI YANGIN BU KADAR YAYILMAZDI

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Avukat Cavit Arı: İktidar, yangınla öyle açıklamalar yapıyor ki; evlere şenlik. Sanki ülkeyi 19 yıldır kendileri yönetmiyor?. Ülke genelindeki yangınların söndürülmesinde tek sorumlu Ak Parti iktidarıdır '

Söndürme uçağımız olsaydı yangın bu kadar yayılmazdı

04 Ağustos 2021 Çarşamba 16:00

Abdurrahman Büyükkesklin
Manavgat/Antalya -
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Avukat Cavit Arı, Manavgat, Akseki, Gündoğmuş ve İbradı'nın Ormana mahallelerinde yangının etkili olduğu sarp olan ormanlık alanların yanarak başka alanlara atlamaması için yangın söndürmede acil hava desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi.
antalya-milletvekili-avukat-cavit-ari-.jpgManavgat ile başlayan yangın ayrıca Akseki, Gündoğmuş ve İbradı ve İbradı Ormana Mahallesinde etkisini sürdürdüğünü belirten Milletvekili Arı, ''Yangının bir haftadır etkisini sürdürmede en önemli faktör, yeterli sayıda bölgeye yangın söndürme uçağı ile helikopterin gelmemesi. Manavgat'ta 38 köyde yangın etkili oldu. 14 köy adeta tamamen yanarak haritadan silindi. 8 insan can kaybı oldu.

antalya-milletvekili-avukat-cavit-ari--002.jpg
antalya-milletvekili-avukat-cavit-ari--003.jpg10 Milyonluk Yunanistan'ın bile 38 yangın söndürme uçağı var. Bizim ise envantere kayıtlı bir tek yangın söndürme uçağımız yok. İktidar, yangınla öyle açıklamalar yapıyor ki; evlere şenlik. Sanki ülkeyi 19 yıldır kendileri yönetmiyor?. Ülke genelindeki yangınların söndürülmesinde tek sorumlu Ak Parti iktidarıdır '' dedi.

antalya-milletvekili-avukat-cavit-ari--001.jpgCavit Arı, Ak Partili Gündoğmuş İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Özören Nin yaptığı çirkin açıklamayı kınadığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA