25 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya21°C

SON DAKİKA REZERVASYONU ÖNE ÇIKTI

Jolly Tur Satış Müdürü Murat Kuduzcu, Kurban Bayramı tatili için son dakika rezervasyonlarında hareketlilik gözlemlendiğini söyledi.

Son dakika rezervasyonu öne çıktı

10 Aralık 2007 Pazartesi 15:20

İSTANBUL- Tatillerin dörder gün olması ve peş peşe gelmesi nedeniyle yerli turistin bayramda mı, yılbaşında mı tatile çıkacağına karar veremeyişi yüzünden son dakika rezervasyonlarının ağırlıkta olduğunu bildirdi.

Jolly Tur Satış Müdürü Murat Kuduzcu, Kurban Bayramı tatili için son dakika rezervasyonlarında hareketlilik gözlemlendiğini söyledi. Yerli turistin bayramı daha çok yurtdışı tatili olarak değerlendirdiğini ve bu yönde ciddi talep aldıklarını belirten Kuduzcu, kısa programlı Prag, Budapeşte, Roma-Floransa-Venedik veya Yunanistan turları ile uzun programlı Uzak Doğu, Dubai, Güney Amerika veya Güney Afrika turlarına ilgi gösterildiğini anlattı.

Kuduzcu, yerli turistin uzun programlı seyahatlere talebinin giderek arttığını da ifade etti ve bu turları doktor, bankacı gibi özel sektörde çalışıp çok tatil imkanı bulamayan kişilerin tercih ettiğini bildirdi.

 

''TATİL TERCİHLERİ FARKLILAŞIYOR''

Jolly Tur Satış Müdürü Kuduzcu, yurt içinde de Antalya'da sanatçıların sahneye çıktığı, gala düzenleyen beş yıldızlı otellerle kültür turlarının talep gördüğünü, kar yağışının artmasıyla kış turizmi merkezlerine de ilginin arttığını ifade etti.

 

Kurban Bayramı tatili için geçen yıla oranla rezervasyonlarda yüzde 10 civarında artış görüldüğünü bildiren Kuduzcu, kendilerine şimdiye kadar yurt dışı için 6 bin, yurt içi için de 9 bin civarında rezervasyon talebi geldiğini kaydetti.

 

Yaz, Ramazan ve Kurban bayramı ile yılbaşı tatillerinin bu yıl arka arkaya denk geldiğine dikkati çeken Kuduzcu ''İnsanların bu periyotlarda ki tatil tercihleri farklılaşıyor. Kimisi bayramda evinde oturup yılbaşında tatile çıkmak istiyor ya da tersi. Misafirlerin talepleriyle doğru orantılı rezervasyonlar da. Bizim şu anda bayram dönemi taleplerimiz daha yüksek.'' dedi.

 

SON DAKİKA REZERVASYONLARI

Wow Turizm Şirket Müdürü Mustafa Arıkan da ''Kurban bayramı ve yılbaşı arka arkaya geliyor. Aşağı yukarı ikisinin de süreleri aynı. Gördüğüm kadarıyla yılbaşı kurban bayramına tercih ediliyor. Organize turlara baktığınızda insanlar, kurban bayramını ailesiyle geçirip yılbaşı tatilini yurt dışı veya içinde geçirmeyi tercih ediyor.'' şeklinde konuştu.

Kurban bayramı için rezervasyonlarda bu hafta hareketlenme olduğunu ancak son dakika rezervasyonlarını daha çok beklediklerini ifade eden Arıkan ''Önümüzdeki günlerde rezervasyonlar gittikçe hızlanır,'' dedi.

Arıkan, Kurban Bayramı rezervasyonlarında geçen yıla göre durgunluk yaşandığını, bunda önceki Kurban Bayramı tatilinin çok uzun olmasının etkili olduğunu söyledi.

Yurt dışı turlarına yurt içine göre daha fazla ilgi gösterildiğini belirten Arıkan, bayram ve yılbaşı için ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerinin tercih edildiğini bildirdi.

Arıkan, yurt içinde de Antalya ve Kapadokya'nın talep aldığını, kayak turizminin de bayramla birlikte başladığını ancak henüz yeterli talep gelmediğini bildirdi.

 

''HEDEFLEDİĞİMİZ RAKAMLARIN ALTINDA...''

ETS Yurt İçi Turlar Operasyon Müdürü Suat Özbek de bayram tatili için rezervasyonların geçen yıla oranla yüzde 10-15 civarında arttığını söyledi.

Vatandaşların her bayramda olduğu gibi bu bayramda da sanatçıların sahneye çıktığı otellerle Antalya'yı tercih ettiklerini belirten Özbek, karla birlikte Uludağ ve Kartalkaya'ya da son günlerde talebin arttığını kaydetti.  Özbek, tatilcilerin genelde makul fiyatlı tesislere yöneldiğini anlattı.

Şu ana kadar 17 bin tatilcinin yurt içi, 5 bin turistin de yurt dışı için kendilerine başvurduğunu belirten Özbek, bu sayının 30-35 binlere ulaşmasını beklediklerini bildirdi.

Özbek, hedeflerini en alt düzeye indirdiklerini ifade ederek ''Tabii ki bu, hedeflediğimiz rakamların altında. Kötü geçen bir yaz sezonu, kötü geçen bir Ramazan Bayramının ardından bu bayram çok daha iyi geçebilirdi, daha iyisi olabilirdi ama talep bu kadar.'' dedi.

Özbek, ekonomik sebeplerin yanı sıra havanın nasıl gideceğinin belli olmaması nedeniyle böyle bir durumun söz konusu olabileceğini bildirdi.

SON DAKİKA