19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

SKAL MARMARA ÜYELERİ ÜNLÜ VAN KAHVALTISI’NDA BULUŞTU

Skal Marmara üyelerini İpek Yolu’nun en önemli durağı olan Van’ın, Mercure Ümraniye Hotel’de ünlü Van Kahvaltısı sofrasında buluşturdu.

Skal Marmara üyeleri ünlü Van Kahvaltısı’nda buluştu

21 Nisan 2019 Pazar 10:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL -
Skal Marmara üyelerini İpek Yolu’nun en önemli durağı olan Van’ın, Mercure Ümraniye Hotel’de ünlü Van Kahvaltısı sofrasında buluşturdu. Sofrada Van’ın ünlü otlu peyniri, balı yanında, murtuğa, kavut gibi özel lezzetleri yer aldı. Ayrıca yayık tereyağı ve tereyağlı yumurta, çay eşliğinde Skal Marmara üyelerine unutulmaz bir kahvaltı saati yaşattı.

skal-marmara-006.jpg
skal-marmara-006.JPG

MERT OKAN: BÖLGELERİN LEZZET DEĞERLERİNİ TANITIYORUZ

Skal Marmara Başkanı Mert Okan “Yaz sezonuna ‘merhaba’ dediğimiz bahar aylarında farklı bir buluşma gerçekleştirdik. Ünlü Van Kahvaltısı’nı üyelerimize sunarak, farklı lezzetleri tanımalarını sağlıyoruz. Önümüzdeki aylarda yapacağımız toplantılarda Türkiye’nin lezzet değerlerinde buluşurken, bölgelerin özelliklerini sizlere tanıtmaya çalışacağız” dedi.

skal-marmara-genel-sekreteri-merih-kirli-.JPG
skal-marmara-007.JPG

VAN KAHVALTISI'NI TANITTIK
Skal Marmara Genel Sekreteri Merih Kırlı ise kahvaltıda bunulan Van’ın özel lezzetlerini tanıtarak “Skal Marmara üyelerinin Van’ı iyi tanımalarını sağladık. Geçmişte Van’a en kötü günlerinde, yani depremde Van’ın yanına yardımlarla koşan ilk dernek Skal Marmara olmuştu” şeklinde konuştu.

skal-marmara-van.JPG

GÖKIRMAK DEĞER OTIZM DERNEĞI: İHTIYAÇ SAHIPLERININ YANINDA OLUYOR

Mercure Ümraniye Hotel direktörü ve otistik çocuklara yardım eden ‘Değer Otizm Yardımlaşma Derneği” kurucu üyesi Şule Gökirmak’ın misafiri olan Skal Marmara üyeleri Van’ın lezzetleri ile farklı bir gün yaşama fırsatı buldular. Şule Gökırmak Değer Otizm Derneği olarak faaliyet gösterdikleri otizm alanında yenilikçi uygulamalar geliştirilmesine ve teknolojiyi en üst seviyede kullanan başta üniversiteler olmak üzere tüm odakları teşvik ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Ulusal boyutta otizme yönelik üretilmiş ürün ve hizmetlerin kalitesi ve erişilmesindeki tüm adımları inceliyoruz. Bulunan sonuçları ihtiyaç sahipleri ile paylaşıyor üretimleri yine bu çevrelere en doğru ve kaliteli biçimde akmasını sağlayacak yöntemler üzerinde işbirlikleri kuruyoruz.”

skal-marmara-van-001.JPG

VAN KAHVALTISI HAKKINDA

Dünyanın en çok katılımlı kahvaltısı olarak 55 bin katılımla Guiness Rekorlar Kitabına giren Van Kahvaltısı, bu kez Skal Marmara üyelerine sunuldu.
Van kahvaltı sofrasının öncelikli özelliği yiyeceklerin tamamen doğal ürünlerden oluşmasıdır. Kahvaltı sofrası; hakiki Van balı, yoğurt kaymağı, sütkaymağı, yayık tereyağı, cacık, otlu peynir, örme peynir, beyaz peynir, kavurmalı-sucuklu yumurta, zeytin, murtuğa, kavut, gencirundan meydana gelir.
Günümüzde Van’da 60’a yakın Van Kahvaltı Sofrası bulunmaktadır. Semaver Çayı Eşliğinde Doyumsuz Bir Sofra Kahvaltı malzemeleri özel yöntemlerle hazırlanan ve taş fırınlarda pişirilen lavaş ekmeği ve Van çöreği ile sunuluyor.

skal-marmara-van-002.JPG

DEMLİ ÇAYSIZ OLMAZ

Van kahvaltısının olmazsa olmazı taze demlenmiş nefis semaver çayıdır. Semaver çayının yanında yöredeki otlarla beslenen keçi ve koyun sütü de tercihler arasındadır. Van’a Has Kahvaltı Kültürü Van kahvaltı salonlarında, pastane ve lokanta ürünleri satılmaz. Hiçbir kahvaltı salonu menüsünde ve işletme şeklinde değişiklik yapılmadı.
Kahvaltı salonları genelde Van’ın ara sokaklarında bulunur. Gün ışığı ile açılır ve gün batarken kapanır. Van Kahvaltısında yaz aylarında menüye yoğurt, cacık, piyaz, kış aylarında ise bal-pekmez ve tahin ilave edilir. Van’ın Alamet-i Farikası Van’ın verimli topraklarında yetişen ürünlerin, bir lezzet çeşnisi haline dönüştüğü Van Kahvaltısı, bir alâmetifarika olarak dünya mutfağındaki özgün yerini aldı.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA