20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

ŞIRNAK ŞERAFETTİN ELÇİ HAVALİMANI’NA YEŞİL KURULUŞ SERTİFİKASI

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’na Yeşil Kuruluş Sertifikası verildi. Sertifikalı havalimanı sayısı 6, Yeşil Kuruluş sertifikalı havalimanı sayısı ise 45 oldu.

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’na Yeşil Kuruluş Sertifikası

17 Mayıs 2019 Cuma 15:00

ŞIRNAK- Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’na Yeşil Kuruluş Sertifikası verildi. Böylelikle Devlet Hava Meydanları İşletmesi bünyesindeki Yeşil Havaalanı sertifikalı havalimanı sayısı 6, Yeşil Kuruluş sertifikalı havalimanı sayısı ise 45 oldu.

serafettin-elci-havalimani.jpgSHGM tarafından havalimanlarında faaliyet gösteren kuruluşların çevreye, insan sağlığına verebilecekleri zararların sistematik bir şekilde azaltılması ve mümkünse ortadan kaldırılabilmesi amacıyla Yeşil Havaalanı (Green Airport) Projesi yürütülüyor.

serafettin-elci-havalimani-001.jpg
Bir havalimanının Yeşil Havalimanı “Green Airport” unvanı alabilmesi için o havalimanı dâhilinde faaliyet gösteren proje kapsamındaki kuruluşların gerekli koşulları yerine getirerek ‘Yeşil Kuruluş Sertifikası’ alması gerekiyor.
Bu kapsamda Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı ile birlikte bünyesindeki Yeşil Kuruluş Sertifikalı havalimanı sayısı 45’e çıktı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA