20 Eylül 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara13°C
  • Antalya21°C

SIRÇALI KANYONU'NDA 'TAŞ TERAS'TA HEYECAN YAŞANIYOR

Sırçalı Kanyonu'nda bulunan 'taş teras' ziyaretçi akınına uğruyor. Yüksekte bulunan taşın üzerine çıkanlar farklı pozlar vererek, fotoğraf çektiriyor.

Sırçalı Kanyonu'nda 'taş teras'ta heyecan yaşanıyor

17 Nisan 2018 Salı 20:00

SAFRANBOLU - Karabük'ün Safranbolu ilçesi Sırçalı Kanyonu'nda bulunan 'taş teras' ziyaretçi akınına uğruyor. Yüksekte bulunan taşın üzerine çıkanlar farklı pozlar vererek, fotoğraf çektiriyor. Safranbolu'ya bağlı Düzce köyü yakınlarındaki Sırçalı Kanyonu'nda altındaki kaya parçasının kopmasıyla doğal bir teras haline gelen kayanın üzerine çıkanlar yaklaşık 100 metreden doğa harikası kanyonu izliyor. Ziyaretçiler, 'taş teras' diye adlandırdıkları ve yürekleri ağza getiren yükseklikteki kayanın üzerine çıkarak adrenalin yaşarken, dış mekan çekimlerinde damat ve gelinlerin en çok tercih ettiği mekan oldu.

sircali-kanyonu-002.jpg
'BU BİR YERDE NİMET, KÖYÜMÜZ CANLANACAK'

'Taş teras'ın hemen karşısındaki bahçesinde lahana toplayan Saniye Şahin (55) ise "Gelen orayı soruyor. Aslında oranın adı taş teras değil. Orasının ismi 'bisleğeç' kayasıdır. Ekmek çevirdiğimiz bisleğeç. Öyle ya şekli. Millete cazip geldi demek ki. Resim çekilenler internetten paylaştı. Şükürler olsun. İyi şimdi çok canlandı. Biz de çok memnunuz. Mesela benim burada bahçem var. Mısır, yumurta haşlayıp satabilirim. Bu bir yerde nimet. Bunun sayesinde köyümüz canlanacak. Çocuklarım, torunlarım köyde. İnşallah buranın ilerisi açık olur" diye konuştu.

 

sircali-kanyonu-004.jpg

sircali-kanyon.jpg

 

 

 

Kaynak: Hürriyet
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA