19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

SİDELİ TURİZMCİ ORGANİK MUZ YETİŞTİRDİ; İSMİNİ SİDE MUZ VERDİ''

Side Selimiye Garden Apart Otel İn Sahibi Mehmet Çelikten, otelinin bahçesinde hiçbir fenni gübre ve ilaç kullanmadan yetiştirdiği ve organik muza 'Side Muz'' İsmini verdi.

Sideli turizmci organik muz yetiştirdi; ismini Side Muz verdi''

18 Kasım 2021 Perşembe 14:20

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Antalya'nın Manavgat ilçesinde dünyaca ünlü turizm destinasyonu Side'de otelinin Side Selimiye Garden Apart Otel İn Sahibi  Mehmet Çelikten, otelinin bahçesinde hiçbir fenni gübre ve ilaç kullanmadan yetiştirdiği ve organik muza 'Side Muz'' İsmini verdi. 

mehmet-celikten-008.jpgSideli turizmci Mehmet Çelikten, Side'de Helenistik, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu Ndan sonra yaklaşık 7 asır hiç yerleşim olmadığı bir tarihi ören şehri olduğunu söyledi. Side'de 7 asır sonrası ilk yerleşimin Girit Adasında çıkan isyanlar sonrası dönemin Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit adada yaşayan Türkleri gemilerle Antalya limanına getirerek şehzade oğulları adına kurduğu  Selimiye(SİDE), Kadriye(Serik), Ahmediye, Muradiye gibi isimler verdiği köylere yerleştirdiğini vurgulayan Mehmet Çelikten,'' Side De ilk Girit'ten gelenler için    2. Abdülhamid'in en büyük oğlu olan Şehzade Selim adına antik kent içinde 7 asır sonra ''Selimiye'' ismi ile Osmanlı köyü kurulur. Side'de Osmanlı köyü olarak Semiye'de  sivil estetik Osmanlı mimarisinin günümüze taşıyan 115 orjinal Cumbalı Osmanlı evi var. Bende yetiştirdiğim organik muza Şehzade Selime ithafen '''Side MUZ '' ismini verdim.  50 organik muz ağacı var. Her bir muz ağacında ortalama 50 kilogram muz aldım. Hiç bir fenni gübre ve ilaç kullanmadım. Güvercin, tavuk, koyun gübresi kullandım. Tadı sera muzundan çok farklı. Kilosuna 30 lira veren oldu. vermedim. Topladım muzları mahallede yaşayan ihtiyaç sahipleri ve yerkesik Alman, Hollandalı , Belçikalı, İskandinavyalı ve Ruslara  dağıttım.'' diye konuştu.  

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA