20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

SİDE'DE TURİSTLERİN GÜVENLİĞİNİ ATLI JANDARMALAR SAĞLIYOR

Türk turizminin gözde turizm destinasyonu Side'de yabancı dil bilen atlı jandarmalar göreve başlad

Side'de turistlerin güvenliğini atlı jandarmalar sağlıyor

06 Temmuz 2019 Cumartesi 10:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA - Her yıl Antalya'ya gelen turistin üçte birini ağırlayan Türk turizminin gözde turizm destinasyonu Side'de yabancı dil bilen atlı jandarmalar göreve başladı. Atlı jandarmalar, turistlere İngilizce, Almanca ve Rusçakonuşmada yardımcı olması yanı sıra konukların turizm destinasyonunda tatil süresince esnaf ve turistlerin mal ve can güvenliğini sağlıyor. 

atli-jandarmalar-.jpgSezonunda muhtemel hırsızlık, kapkaç, turistin cüzdanı, çantasını çalma, laf atma ve sözlü tacizde bulunma olaylarına karşı Nevşehir JandarmHer yıl 4 milyon turistin tatil yaptığı Antalya Side turizm destinasyonunda esnaf ve turistlerin mal ve can güvenliğini atlı jandarma koruyor. Dünyaca ünlü Side'de yabancı dil bilen atlı jandarmalar renkli görüntüler oluşturuyor.

atli-jandarmalar--001.jpgTurizm sezonunda muhtemel hırsızlık, kapkaç, turistin cüzdanı, çantasını çalma ve tacizde bulunma olaylarına karşı Nevşehir Jandarma At Köpek Eğitim Komutanlığı'ndam(JAKEM) geçici görevle gönderilen 3 atlı jandarma Manavgat İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı bünyesinde görev yapıyor. İngilizce ve Almanca bilen atlı jandarmalar Side Antik Kent, tarihi Side çarşısı, Side Limanı, Apollon Tapınağı, sahil, plaj, park ve ormanlık alanlar ve araçla girilemeyen yerlerde güvenliği sağlıyor. Son 5 yıl içinde atlı jandarmaların Side 69 suça karışmayı önlediğini ve suçluları yakalayarak adalete teslim ettiği ifade edildi. Atlı jandarmalar ekim ayı sonunda bağlı oldukları JAKEM'e geri dönüyor. 
atli-jandarmalar--002.jpg

Side Esnaf Birliği Derneği(SEBD) Başkanı Mehmet Ergen, yabancı dil bilen atlı jandarmaların turizm sezonunda Side'de turistin mal ve can güvenliğini sağlamada önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi. Atlı jandarmaların, turistin rahatsız edilmesi, laf atılması çanta, cüzdan ve değerli eşya çalmalarına karşı caydırıcılığının bulunduğunu belirten Ergen, "Atlı jandarmaların yabancı dil bilmesi turistin antik kent içinde bir sorunununda kısa sürede çözülmesini sağlıyor. Atlı birlikler dar yollara girebildiği için suçluları da kısa sürede yakılıyorlar.

atli-jandarmalar--003.jpg Atlı jandarmaların, Side'de esnaf ve turistin can ve mal güvenliğini sağlamada caydırıcılığı var." diye konuştu. At Köpek Eğitim Komutanlığı'ndam(JAKEM) geçici görevle gönderilen 3 atlı jandarma Manavgat İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı bünyesinde görev yapıyor.Yabancı dil bilen  atlı jandarmalar Side Antik Kent, tarihi Side çarşısı, Side Limanı, Apollon Tapınağı, sahil, plaj, park ve ormanlık alanlar ve araçla girilemeyen yerlerde güvenliği sağlıyor. Son 7 yıl içinde atlı jandarmaların sayesinde Side'de 90 suça karışmayı önlediğini ve suçluları yakalayarak adalete teslim ettiği ifade edildi. Atlı jandarmalar, turizm sezonu bitince ekim ayı sonunda bağlı oldukları JAKEM'e geri dönüyor. 
atli-jandarmalar--004.jpgSide Esnaf Birliği Derneği(SEBD) Başkanı Mehmet Ergen, yabancı dil bilen atlı jandarmaların turizm sezonunda Side'de turistin mal ve can güvenliğini sağlamada önemli bir boşluğu doldurduğunu kaydetti. Atlı jandarmaların, turistin rahatsız edilmesi, laf atılması çanta, cüzdan ve değerli eşya çalmalarına karşı caydırıcılığının bulunduğunu belirten Ergen, "Atlı jandarmaların yabancı dil bilmesi turistin antik kent içinde bir sorunununda kısa sürede çözülmesini sağlıyor. Atlı birlikler dar yollara girebildiği için suçluları da kısa sürede yakılıyorlar. Atlı jandarmaların, Side'de esnaf ve turistin can ve mal güvenliğini sağlamada caydırıcılığı var." dedi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA