22 Ekim 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

ŞEYH CAMİİ İBADETE AÇILDI

Osmanlı döneminde 16. yüzyılın ortalarında Şeyh Bedrettin tarafından yaptırılan Muğla'daki Şeyh Camisi, geçen mayısta başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlanarak ibadete açıldı.

Şeyh Camii ibadete açıldı

30 Aralık 2007 Pazar 12:30

MUĞLA - Osmanlı döneminde 16. yüzyılın ortalarında Şeyh Bedrettin tarafından yaptırılan Muğla'daki Şeyh Camisi, geçen mayısta başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlanarak ibadete açıldı.

Muğla kentsel SİT alanı içinde ve kendi adıyla anılan Şeyh Mahallesi'nde tarihi Saatli Kule ile yan yana olan cami, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce restore ettirildi.



Tarihçi yazar ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, Şeyh ve Kurşunlu camilerinin Muğla'nın en eski camileri olduğunu söyledi. Şeyh Camisi'nin 1565 yılında Şeyh Bedrettin, minaresininse 1806 yılında Ayşe Hatun tarafından yaptırıldığını kaydeden Türkeş, Kurtuluş Savaşı öncesinde Millî Aydın ve Menderes cephelerinin kurulması sırasında halkın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için toplu vaazların verildiği mekân olması bakımından da önemli bir yere sahip olduğunu sözlerine ekledi.

 

Tarihi boyunca çeşitli onarımlar gören Şeyh Camisi'nin masrafları, Osman Ağa tarafından bırakılan vakıf mallarıyla karşılanıyordu. Daha sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne devredilmesiyle restorasyondan geçirildi.


SON DAKİKA