20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

SEYAHAT ENDÜSTRİSİ ITB BERLİN İLE YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPTI

ITB Berlin 2023'te Avrupa Seyahat Komisyonu (ETC) başkanı, Avrupa'yı Ziyaret Et etiketi altında AB'nin kendisini ABD, Asya ve Güney Amerika'dan gelen ziyaretçilere güvenli bir destinasyon olarak pazarlandığını açıkladı.

Seyahat endüstrisi ITB Berlin ile yeni bir başlangıç yaptı

07 Mart 2023 Salı 13:00

ALİ BATMAZ - KİLİM GAZETESİ
BERLİN-
ITB Berlin 2023'te düzenlenen açılış basın toplantısında, bu yılki ev sahibi ülke Gürcistan'ın başbakan yardımcısı Levan Davitashvili, DRV başkanı Norbert Fiebig ve Phocuswright'tan Charuta Fadnis, Messe Berlin genel müdürü Dirk Hoffmann ile birlikte, turizm endüstrisindeki en son zorluklara odaklanılacağı önümüzdeki birkaç günü dört gözle beklediklenini söyledi.

itb-berlin-2023,-saglik-turizmi-008.jpgitb-berlin-2023.jpgAvrupa uzun mesafe turizmi toparlanıyor

ITB Berlin'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Avrupa Seyahat Komisyonu (ETC) başkanı, Avrupa'yı Ziyaret Et etiketi altında AB'nin kendisini ABD, Asya ve Güney Amerika'dan gelen ziyaretçilere güvenli bir destinasyon olarak nasıl pazarladığını açıkladı. Avrupa denizaşırı ziyaretçiler için nasıl tekrar cazip hale gelebilir dernilerek sunacak çok şey olduğu belirtildi.. Avrupa Turizm Birliği (ETOA) ve Turizm Ekonomisi, pazarın 2024 yılına kadar toparlanacağına, ancak vize almanın hala zor olacağına inanıyor.

itb-berlin-2023,.jpg
itb-berlin-2023,.jpg.jpgitb-berlin-2023,.jpg-001.jpg
Her otel sahibi katılabilir

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) ve Sustainable Hospitality Alliance, ITB Berlin 2023'te ortak Otel Sürdürülebilirlik Temelleri etiketini birlikte açıkladı. Amaç, üç kategoride 12 kriteri yerine getirerek, her otel sahibinin aktif olarak sürdürülebilir bir gelecek için rota belirleyebilmesidir. , büyüklüğü, konumu veya kurumsal yapısı ne olursa olsun. Kriterlerin üç yıl içinde karşılanması durumunda, şirketler konuklarına sürdürülebilirlik kavramını ciddiye aldıklarını gösteren bir onay mührü alacaklar.

itb-berlin-2023,.jpg-002.jpg

TO DO Ödülü, sürdürülebilir turizmi onurlandırıyor

1995 yılından bu yana, Turizm ve Kalkınma Enstitüsü (Studienkreis für Tourismus und Entwicklung e.V.), sürdürülebilir ve sosyal açıdan sorumlu turizmi teşvik eden girişimleri onurlandırmak için uluslararası "TO DO Ödülü" vermektedir.

itb-berlin-2023,.jpg-003.jpgYeni Araştırma: Turizmdeki toparlanmanın tehdit altında

Seyahat endüstrisindeki iş gücü açığını anlamak için sektörler arası işbirlikçi bir çaba olan ve yeni oluşturulan Turizm İstihdam Genişletme Yetki Belgesi (TEEM) projesi, durumun her zamankinden daha kritik olduğunu gösteren yeni bir küresel araştırma yayınladı.

itb-berlin-2023,.jpg.pngitb-berlin-2023,.jpg.pngSuudi Arabistan – lüks destinasyon

Suudi Arabistan, yeni oteller, restoranlar ve Diriyah ve Alula gibi tarihi mekanlardaki cazibe merkezleriyle daha fazla turisti ülkeye çekmek istiyor. Otel kapasitesinin ve uçuş rotalarının artırılması ve vize gereksinimlerinin hafifletilmesi, daha fazla çeşitlilik ve sürdürülebilirliğe doğru ekonomik bir geçiş öngören Vizyon 2030 adlı geleceğe yönelik bir stratejinin parçasıdır. ITB Berlin'de ilk kez temsil edilen Körfez devleti, önümüzdeki günlerde Salon 3.2'deki standında yeni turizm projeleri hakkında bilgi verecek.

itb-berlin-2023,.jpg-004.jpgitb-berlin-2023,.jpg-005.jpgitb-berlin-2023,.jpg-006.jpgITB Berlin'in bayram açılışı

Siyaset dünyasının ünlü isimleri ITB Berlin 2023'ün açılışına katıldı ve Berlin Valisi Franziska Giffey, Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck ve Gürcistan Başbakanı Irakli Gharibashvili dünyanın her yerinden çok sayıda konuğu Dünyanın En Büyük Seyahatinde ağırladı City Cube'daki Ticaret Fuarı ve gelecek etkinlikler için zemin hazırlama. Aralarında WTTC Başkanı Julia Simpson ve UNWTO Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili'nin de bulunduğu sektör temsilcilerinin yanı sıra, pandeminin neden olduğu krizin ardından sektörün geri dönüş yaptığını görüyorlar. Buna göre, iklim değişikliği gibi zorluklarla mücadele etmek için üzerinde çalışılan ortak stratejiler var. Gürcü sanatçılar, gösteri etkinlikleri programıyla bu yılki ev sahibi ülkenin neler sunabileceğini etkileyici bir şekilde tanıttı.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA