20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

SEVEN SEAS EXPLORER’DA 15 YAŞINDA ÇOCUĞA CİNSEL SALDIRI

Seven Seas Explorer gemisinde 60 yaşında bir yolcu havuzda 15 yaşında bir İngiliz okul çocuğuna cinsel saldırıda bulununca gözaltına alındı.

Seven Seas Explorer’da 15 yaşında çocuğa cinsel saldırı

03 Eylül 2022 Cumartesi 09:00

İSTANBUL- Lüks Seven Seas Explorer gemisinde 60 yaşında bir yolcu havuzda 15 yaşında bir İngiliz okul çocuğuna cinsel saldırıda bulununca gözaltına alındı. Gemi Türkiye’nin Dikili açıklarında iken meydana gelen olayda çocucuğa sarkıntılık eden adam gözaltına alandı ve gemi İstanbul Galataport’a vardığında Türk polisine teslim edildi. Polisin soruşturmayı sürdürdüğü bildirildi.
Toplam 10 günlük tatil için kişi başına yaklaşık 20 bin Sterlin (420 bin TL) ödeyerek Seven Seas Explorer adlı lüks gemi ile Akdeniz’de tatile çıkan İngiliz aile tacizci yolcudan şikayetçi oldu.

seven-seas-explorer-005.jpg
seven-seas-explorer.pngHAVUZDA TACİZ
İddiaya göre Seven Seas Explorer gemisi Türkiye’nin Dikili kıyılarında iken 60 yaşındaki yabancı yolcu, ailece tatilde olan ve havuzda yeğeniyle birlikte oynayan15 yaşındaki çocuğa yanaştı. Suyun altından onu elleyip okşayarak, sarılarak cinsel tacizde bulundu.

Yasal sebeplerden dolayı ismi açıklanmayan 15 yaşındaki erkek çocuk, ailece tatildeydi. Olay, geminin Türkiye'nin güneyindeki Dikili açıklarında demirlemesinin ardından meydana geldi

seven-seas-explorer-006.jpg
ÖNCE KABINDE, SONRA GALATAPORT’TA GÖZALTı
Çocuk daha sonra ailesine, kendisi ve genç yeğeni ile birlikte havuzda iken başına gelenleri anlattı. Çocuk yabancı adamın yanına yaklaşıp yaşını sorarken kollarını çocuğa sararak okşamaya çalıştığını söyledi.
Adamın hareketleri üzerine havuzdan fırlayarak çıkan çocuğun koşanam annesinin yanına giderek olayları anlattığı bilirtildi. Ailesi tarafından çağırılan güvenlik görevliler tarafından İngiliz olmadığı anlaşılan yolcu daha sonra kamarasına kapatıldı.
Gemi pazar günü İstanbul Galaport’a vardığında adam, genç ve annesiyle birlikte yerel bir karakola götürüldü. Orada resmi bir şikayette bulunuldu.

seven-seas-explorer-008.jpg

seven-seas-explorer-007.jpg
ŞOK GEÇİRDİM
Çocuğun annesi MailOnline'a şunları söyledi: "Çok şok oldum ve oğlum hala olanlar yüzünden son derece üzgün. Üç gündür düzgün yemek yemedi ve şimdi yetişkinlerden çok korkmuş ve ihtiyatlı ve temelde, sadece paramparça. Havuzdayken oğluma yaklaştı ve ona adını soruyordu ve sonra elleri suyun altına girdi ve oğlumun her yerindeydi. Ona cinsel olarak dokunuyordu. Oğlum sadece 15 yaşında ve olanlardan çok korktu.'

Olay, ailenin Yunanistan'ın başkenti Atina'da başlayıp İstanbul'da son bulan on günlük 20.000 sterlinlik bir gemi yolculuğunun sonlarına doğru meydana geldi.

MailOnline, çocuğun annesinin İstanbul'da Türk polisine verdiği ifadenin bir kopyasını gördü ve oğlu da yerel bir doktor tarafından muayene edildi.

Kadın sözlerine şöyle devam etti: 'Olanlar karşısında o kadar şok oldum ki, Türkiye'deki İngiliz Konsolosluğu ile temasa geçtim ve bana olayı polise bildirmemi tavsiye ettiler. Gemi güvenliği de polise haber verdi ve biz iskeleye yanaşıp sorguladığımızda İstanbul'a götürüldü. Ertesi gün tatildi ve son gelişmeler hakkında Türk avukatımdan haber bekliyorum.
Kruvaziyer hattı CCTV'de her şeye sahip ve bu adamın oğluma yaklaştığını açıkça görebilirsiniz ve mümkün olan en kısa sürede bana iletilmesini istedim.

'İstanbul'da sekiz saat karakoldaydık ve eve dönmek için tüm seyahat planlarımızı değiştirmek zorunda kaldık ama oğlum paramparça oldu. Akdeniz'de lüks bir gemi yolculuğunda böyle bir şeyin olmasını beklemezsiniz.'

seven-seas-explorer-001.png

ON GÜVERTELI SEVEN SEAS EXPLORER

On güverteli Seven Seas Explorer, Regent Seven Seas Cruises'ın amiral gemisidir ve kabinsiz 366 süite sahiptir ve lükste son sözdür. 567 mürettebat tarafından bakılan 732 misafirini ağırlayabilen 224 metre uzunluğundaki otel, web sitesinde 'denizde eşi benzeri olmayan bir süit içi deneyim' sunuyor.2016 yılında lansmanı yapılan Seven Seas Explorer,  duvarlarında Pablo Picasso imzalı sanat eseri bulunan Regent Seven Seas Cruises Prenses Charlene tarafından Monte Carlo'da vaftiz edildi.

Kaynak: Daily Mail
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA