20 Eylül 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara24°C
  • Antalya28°C

SELÇUKLU ŞAHESERİ KARGIHAN TURİZME KAZANDIRILIYOR

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen: Kargıhan ve tarihi hamamı nadide Selçuklu şaheseridir. Onu gözümüz gibi koruyacağız.

Selçuklu şaheseri Kargıhan turizme kazandırılıyor

11 Şubat 2021 Perşembe 09:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA-
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen: Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Beydiğin Mahallesi'nde bulunan Selçuklulardan kalma 8 asırlık Kargıhan’ın kültür ve tarih turizmine kazandırılacağını bildirdi.

toluhan-001.jpg

toluhan-002.jpg

toluhan.jpgTOLUHAN YıKıLDı
Anadolu Selçuklu Devleti Döneminde Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat döneminde Konya- Antalya - Alanya tarihi ipek yolu üzerinde Sırtköy mahallesinde bulunan Toluhan yıkıldı. Alanya’da bulunan Alarahan restore edilerek kültür turizmine kazandırıldı. Şimdi sıra Beydiğin Mahallesi’nde bulunan Kargıhan’ın restorasyona geldi.

toluhan-003.jpg

konya--antalya---alanya-.jpg

konya--antalya---alanya--001.jpgŞÜKRÜ SÖZEN: HER TÜRLÜ ÇALıŞMAYı YAPACAĞıZ

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile Kargıhan'ın yetki devri için geçtiğimiz günlerde protokol yapmıştı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Anadolu Selçuklu şaheseri Kargıhan'ın korunması, ayakta kalması ve kültür ve tarih turizmine kazandırılması noktasında her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi.

Şükrü Sözen, ''Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Kargıhan ve tarihi hamam nadide Selçuklu şaheseridir. Onu gözümüz gibi koruyacağız'' diye konuştu.

konya--antalya---alanya--002.jpg

konya--antalya---alanya--003.jpg

konya--antalya---alanya--004.jpgKARGIHAN TURİZME KAZANDIRILMALIDIR

Antalya'nın Manavgat ilçesi Aksaz Mahallesi'nde bulunan Virginia At Çiftliği Sahibi Mustafa Deniz, Manavgat'a tatile gelen ABD, Almanya, İngiliz, Hollanda, Belçika ve Danimarkalı at tutkunları için Kargıhan önemlidir.

İpek Yolu üzerinde bulunan Kargıhan'da 8 asırlık Kargı Han'ın orjinal at bağlama ve konaklama yerlerinin bulunduğunu söyleyen Mustafa Deniz, '' Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan handa at safari turlarıyla nostalji yaşıyorlar. Yıllık 500 at safari tutkunu Manavgat'a geliyor. Restore edilerek Kargıhan kültür turizmine kazandırılması çok iyi olur. Manavgat'a artı değer katar '' şeklinde konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA