23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

ŞEKER: ASDEM OTELİ'Nİ SATAMADIK

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, Asdem Park Otelin satışı hakkında "Dünyadaki ekonomik kriz oteln satışına da etkiledi ve satamadık " dedi.

Şeker: Asdem Oteli'ni satamadık

28 Ocak 2008 Pazartesi 18:30

ANTALYA- Kemer’de tartışma yaratan Asdem Park Otel’in satışı ihalesi, şartname alarak ihaleye katılan hiçbir kişi ya da kuruluş çıkmadığı için gerçekleşemedi. İçerisinde 24 dükkan bulunan ve mülkiyeti Kemer Belediyesi’ne ait olan Asdem Park Otel 12 milyon euro bedelle satışa çıkarılmış, satış kararı Belediye Meclisinde tartışma yaratmıştı. Muhalif Belediye Meclis Üyeleri, ilçede bulunan tüm siyasi parti ilçe başkanlarının da katıldığı bir imza kampanyası düzenleyerek otelin satışına tepki göstermişlerdi



Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, Asdem Park Otelin satışı ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. Başkan Şeker Otel satışındaki son durumu şöyle değerlendirdi: “Otelin satışı ile ilgili meclis olarak bir karar aldık. Bizim kafamızda düşündüğümüz bir rakam vardı. İhale rakamını herkes duydu. Bu konu açıklandı. O ihale rakamının üzerinde de düşündüğümüz rakamlar vardı. Birazda rekabeti kızıştırmak amacımız vardı. Maalesef olmadı. Ama şu bir gerçek ki dünyada ciddi bir ekonomik sıkıntı var. Ancak vatandaşımızın da bir takım sıkıntılar var. Ve ben vatandaşımın sıkıntısını belediye başkanı olarak çözmek zorundayım. Bizim makamımız ağlama duvarı değil. Ama öyle ama böyle vatandaşın işini çözmek zorundayız.

GATAB SIKINTI VERİYOR

Her zaman ifade ettiğim gibi, GATAB’dan yana çok ciddi sıkıntılarımız var. Aslanbucak Mahallemizde altyapı yok diyoruz. Ve Aslanbucak’ta maalesef altyapı yok. Altyapıyı kim yapacak? Tabiî ki GATAB yapacak. Bugün ilçemizde merkezde ve beldelerde su ve kanalizasyon parasını GATAB topluyorsa ki - 1989 dan bu yana bu hep böyle devam ediyor - bu yatırımı da onlar yapacak demektir. E onlar bu yatırımı yapmıyorsa, bizler bu yatırımlar için alternatifiler düşünmek zorundayız. Bunu da düşündük. Bunun bir tanesi otelin satışıydı. Olmadı.

OTEL PEŞKEŞ ÇEKİLDİ DİYENLER NEREDE?

Ama şunu buradan açık açık söylemek istiyorum. Belli kesimler- bu kesimleri Kemer halkı çok iyi biliyor- Otelin peşkeş çekildiğini, belli isimlere satılacağına, bilinen isimlere verileceğini dedikodusunu yaptılar sadece. Zaman zaman basına da bazı şeyler yansıdı. Şimdi onları merak ediyorum. Oteli peşkeş çektiler, ucuza veriyorlar, yok ortak oluyorlar diyenler sokakta nasıl geziyorlar acaba? Acaba yüzleri kızarıyor mu diye sormak istiyorum. Şimdiki görüntüde tekrar işte şu alıyormuş, bu alıyormuş diye dedikodular duyuyorum. Tekrar ihaleye çıkmadık. İhaleye çıkmadığımıza göre nasıl alıyorlar? Bunu çok merak ediyorum. Şu aşamada kafamızda başka şeyler var. Eğer kafamızdaki alternatifleri gerçekleştirebilirsek, otelin satışını iptal etme durumumuz bile olabilir. Eğer aynı rakamlarda satış için bir müracaat gelirse tekrar satılması da gündeme gelebilir. Bu iş o günün işi. Ben Kemer Belediye Başkanı olarak Aslanbucak’ın alt yapısını, asfaltını çözmek zorundayım. Diğer projeleri hayata geçirmek zorundayım. Ben bu konuda, bu mücadelemizi sürdürmeye de devam edeceğim.”

SON DAKİKA