25 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya21°C

ŞEFLER YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

28 aşçı altın madalya kazanırken Yılın Altın Şefi İlker Çiftçi, Genç Şefi ise Ömer Faruk Yılmaz oldu. En büyük ödülü Bülent Ergin Yavuz kazandı.

Şefler Yarışması ödülleri  verildi

18 Aralık 2007 Salı 13:00

Özkan Altıntaş – Türkiye Turizm


İSTANBUL- Kültür ve Turizm Bakanlığı"nın desteğiyle Tüm Aşçılar Federasyonu TAF tarafından düzenlenen 'Uluslararası Mutfak Günleri Şefler Yarışması' için, Türkiye'nin çeşitli illerinden ve 18 ülkeden gelen 700 mutfak şefi ve usta aşçı Taksim Gezi Parkı'ndan Lütfü Kırdar'a kadar meşalelerle "teşekkür yürüyüşü" yaptı. Festival, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı"nda düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Şefler Yarışması adı altında düzenlenen etkinlikte, dünyadan ve Türkiye"den 1000 şef, 100 kategoride düzenlenen 1.500 yarışmada hünerlerini konuşturdular. Şefler Yarışması"na, Arjantin, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, İsrail, İtalya, Kıbrıs, Kore, Malta, Mısır, Rusya, Sırbistan, Türkiye, Özbekistan ve Yunanistan katıldı.


Hasan Hüseyin Erdem, İlker Çiftçi, Yalçın Manav

YILIN ALTIN ŞEFİ İLKER ÇİFTÇİ

Yarışmanın finalde Yılın Altın Şefi İlker Çiftçi seçilirken, 2. Musa Şener, 3. Hasan Hüseyin Erdem oldu ve kupalarını kaldırarak sevinçlerini gösterdiler.



Ömer Faruk Yılmaz


YILIN GENÇ ŞEFİ ÖMER FARUK YILMAZ

Yılın Genç Şefi olarak ise Ömer Faruk Yılmaz seçilerek altın madalya kazandı.


Chef Club'ten Bülent Ergin Yavuz sevincini böyle yaşadı

Türkiye"den en çok madalya ve plaketi Antalya Chef Club alırken Grand Prix"te Bülent Erginyavuz altın madalya kazandı. Türkiye"den 28 aşçı altın madalya kazanırken, yarışmanın en büyük ödülü olan Şef Club Grand Prix ödülünü Antalya Chef Club takımından Bülent Ergin Yavuz kazandı. Kore  ise takım halinde yarışmanın birincisi seçildi


Kültür ve Turizm Bakanı adına teşekkür plaketini İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Doç. Ahmet Emre Bilgili TAF Başkanı Yalçın Manav'dan aldı

700 AŞÇI KATILDI

İstanbul Beylikdüzü Tuyap Fuar Merkezi'nde bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı"nın desteğiyle 6'ncısı düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivali'nde yapılan "Şefler Yarışıyor" yarışması için İstanbul'a gelerek heyecan içinde yarışan 700 aşçının katıldığı törene İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Doç. Ahmet Emre Bilgili, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Prof. Dr. Erman Tuncer, TAF-Tüm Aşçılar Federasyonu Başkanı Yalçın Manav, Aşçılar Derneği Başkanı Ahmet Yavuz, TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl ile seçkin konuklar katıldı.


Ekin Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Halim Bulutoğlu

BULUTOĞLU: DÜNYANIN İLK 5 YARIŞMASI İÇİNDE OLACAK

Törenin açış konuşmasını yapan Ekin Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Halim Bulutoğlu, bu yıl 6"ncısı düzenlenen yarışmanın önümüzdeki yıllarda dünyanın ilk 5 yarışmasından biri olacağını söyledi.


TAF Başkanı Yalçın Manav'


YALÇIN MANAV: TÜRKİYE ADINI HERKES KULLANAMAZ

TAF Başkanı Yalçın Manav, konuşmasında bazı derneklerin “Türkiye” ibaresini kullanarak suç işlediklerini belirterek, “Herhangi bir federasyon bir yıl boyunca faaliyette olacak, gerekli şartları yerine getireçek ve daha sonra başvuracak, bakanlar kurulu kararının Resmi Gazete"de yayınlanmasından sonra Türkiye adını kullanabilir. Bizim daha üç ayımız var ve gerekli şartları yerine getirdik. WACS"a ise il adına değil Türkiye adına başvuruda bulunduk. Halen TAF"ta 10 dernek var. Yılbaşına kadar bu sayı 12 olacaktır.” dedi.

YALÇIN MANAV: AŞÇILAR BİRLEŞSİN İSTİYORUZ
Yalçın Manav, Mutfak Profesyonelleri Derneği başkanlığına “Milli Dava” anlayışı içinde girdiğini ve daha sonra Tüm Aşçılar Federasyonu, TAF"a kadar uzanan süreçte yaptıklarını anlatarak şöyle devam etti:

“6. Şefler Yarışması"na 100 aşçı, 780"i Türkiye"den 320"si yabancı olmak üzere büyük katılım oldu. 20 mutfakta yarıştılar.14 yabancı jüri getirdik. Dünyanın birçok ülkesinden 33 yabancı gazeteci de aynı grupla geldi. Biz Türkiye"nin aşçılarının dünyada önünü açmak için çalışıyoruz. Aşçılar birleşsin istiyoruz. Eskiden aşçılara kız vermiyorlardı şimdi en popüler meslek oldu.

 

İSTANBUL'A AŞÇILIK OKULU LAZM
Türkiye"nin yeni genç ve dinamik aşçılara ihtiyacı vardır. Üniversitelerin içindeki aşçılık bölümleri Türkiye"nin potansiyeline yetmez. Türkiye"nin en önemli ili İstanbul"un uluslar arası düzeyde eğitim veren tam donanımlı bir Aşçılık Okulu"na ihtiyacı vardır. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız.
Daha sonra yarışmaya sponsor olan kumu ve özel kuruluşlara teşekkür plaketleri verildi ve aşçıların ödül töreni yapıldı. Törenden sonra ise açık büfe ikramda bulunuldu.

Yarışmayı kazananların tam listesi


Altın Madalyalar 
Altın madalya kazananlara plaketlerini Halim Bulutoğlu ve Yalçın Manav verdil.
Static Display Junior dalında Balık Tabağı kategorisinde Kim In-Kyum (Kore) ve Li Yong-Chang (Kore), Et Tabağı kategorisinde Kang Chul (Kore), Static Display Senior dalında Tavuk ve Av Eti Tabağı kategorisinde Ahn Jong-Sung (Kore), Tatlı Tabağı kategorisinde Zdrayko Gavrilovic (Sırbistan), Yağda Çalışmalar kategorisinde Hüseyin Motor (Türkiye), Kutlama Pastası kategorisinde Mark Briffa (Malta), Buz Oymacılığı kategorisinde Nahit Yılmaz (Türkiye), Geleneksel Ekmek kategorisinde Cafer Demirağ (Türkiye) ve Fazlı Özyurt (Türkiye), Practical Competition Junior dalında Tatlı Tabağı kategorisinde Shin Bo-Mi (Kore), Başlangıç Seviyesinde Sebze kategorisinde Hidayet Özden (Türkiye), Practical Competition Senior dalında Modern Mutfak kategorisinde Ruben Grixti (Malta), Makarna kategorisinde Şenol Özbay (Türkiye) ve Ahn Jong-Sung (Kore), Sebze Oymacılığı kategorisinde Bülent Ergin Yavuz (Türkiye), Engin Öztürk (Türkiye), Ling Qiao Cheng (Kore), Arif Uygun (Türkiye), Selçuk Yıldırım (Türkiye), Selahattin Öksüz (Türkiye), Ali Murat Dedeli (Türkiye), Abdusattar Samadov (Özbekistan), Ercan Bostancı (Türkiye), Engin Bostancı (Türkiye), Ahmet Bac (Türkiye), Modern Türk Mutfağı kategorisinde Orhan Demirok (Türkiye), Pirinç kategorisinde Fatih Mehmet Aydın (Türkiye), Ruben Grixti (Malta), Ömer Faruk Yılmaz (Türkiye), İştah Kabartan Sığır Eti kategorisinde Alexey Kozritskiy (Rusya), Kadir Madakbaş (Türkiye) ve Steve Mallia (Malta) ödül aldılar.

Takım Yarışmaları
6. İstanbul Mutfak Günleri Festivali takım yarışmalarını kazananlara plaketlerini Unilever'den Selin Orçunöz verdi.
Bu kapsamda, Yılın Altın Genç Türk Şefi kategorisinde Ömer Faruk Yılmaz birinci, Tufan Pehlivan ikinci ve Hakan Topuz üçüncü oldular. Yılın Uluslararası Genç Şefi kategorisinde Kaan Şen birinci, Erol Sarıdoğan ikinci ve Aykut Ertaş üçüncü oldular. Yılın Altın Türk Şefi kategorisinde İlker Çiftçi birinci, Musa Şener ikinci ve Hasan Hüseyin Erdem üçüncü oldular.

Özel Ödüller
Öte yandan, Mutfak ve Kiler kategorisinde Kore takımına, Pratik Mutfak kategorisinde Steve Mallia'ya, Pasta Çalışmaları kategorisinde Ayhan Osmanoğlu'na, Sanatsal Çalışmalar kategorisinde Ercan Bostancı'ya, Genç Yarışmacı kategorisinde Yong Chan Lee'ye, Pratik Hijyen kategorisinde Tuğba Günaydın'a ve Banket Mutfağı kategorisinde Sungate Port Royal Hotel'e özel ödül madalyası verildi.

Festival kapsamında ayrıca, Chefs Team Grand Prix ödülü de takdim edildi. Koza Gıda'dan Osman Sekban, ödülü Bülent Ergin Yavuz'a sundu.

Jüri Üyelerine Ödül
Gala gecesinde, uluslararası jüri üyelerine de plaket verildi. Ekin Grup'tan Cihan Yiğin ve Gül Ünsever, Kenneth Fraser (İngiltere), Rodney Naylor (İngiltere), Gary Filbey (İngiltere), Panicos Hadjisymeou (Güney Kıbrıs), David Avery (İngiltere), Reuven Harel (İsrail), Dgorge Kostich (Rusya), Tahir Amiraslanov (Azerbaycan), Tıll Lucas Haas (Almanya), Jose Mario Giaveno (Arjantin), Philip Roberts (İngiltere), Markus J. Iten (Mısır), Martin Camilleri (Malta), Danijela Pantic Vhalovic (Sırbistan), Vladimir Katic (Sırbistan), Liona Davitala (Gürcistan), Srecko Koklic (Slovenya), Annette Weber (İsviçre), Hans-Dink Halbfell (Almanya) ve Trudy Hayter'dan (İngiltere) oluşan jüriye plaketlerini verdi.

Yabancı Takımlara Ödül
İtalya Takımı, Kore Takımı, Rusya Takımı, Gürcistan Şefler Birliği, Azerbaycan Takımı, Sırbistan Şefler Birliği, Kıbrıs Takımı, Sırbistan Aşçılar Birliği, Mısır Şefler Birliği, Malta Takımı, Özbekistan Takımı, Bulgaristan Profesyonel Şefler Birliği ve Yunanistan Takımı'ndan oluşan yabancı takımlara plaketlerini Cihan Yiğin ve Yalçın Manav verdiler.

Gala gecesinde, aşçılar milli takımının kuruluşunda büyük emeği geçen Maximillian Thomae'ye de plaket sunuldu.











Chef Club Başkanı Ali Sezer'e plaket verildi


Tahir Amir Aslanov plaketini Yalçın Manav'dan aldı




Hacı Abdullah Konur ekibiyle törendeydi


Türk aşçılığını zirveye taşımak için mücadele veren ekip yarışma boyunca çok çalıştı. Gürsel  Keleş, Gökhan Tufan, Mehmet Uzunöz


Yabancı jüri




Dr. Hasan, TAF Başkanı Yalçın Manav, Turkiye Turizy Yönetmeni Özkan Altıntaş, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü  Doç. Ahmet Emre Bilgili, Güler Osmanlı Mutfağı'nın sahibi Ali Güler




Yarışmanın büyük sponsoru Öztiryakilerin teşekkür plaketini Dilek Öztiryaki, Yılmaz Kaptan'dan aldı


Hüseyin Motor altın madalyasını Yalçın Manav'dan aldı


Yalçın Manav Mısırlı'ya ödülünü verdi


Aşçılar Taksim'de yürüdü



Chef Club yürüyüşteydi


Şefler yarışması Ödül Töreni yorgunluğunu herkes gittikten sonra TAF Başkanı Yalçın Manav yorgunluğunu dostları Aşçılar Derneği Başkanı Ahmet Yavuz, Güler Osmanlı Mutfağı'nın sahibi Ali Güler, Türkiye Turizm Yönetmeni Özkan Altıntaş, Kenan ve Dr. Hasan'la geç saatlere kadar muhabbet ederek attı. Muhabbet sonunda Aşçıların birlik ve beraberlikle daha güçlü olacağı belirlendi.


Lütfü Kırdar'ın ekibi geç saatlere kadar konuklarına  hizmet vererek "hizmet madalyası'nı hakettiler

SON DAKİKA