20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

SEBZEYE KONAN İHRACAT YASAĞI İLE FİYAT İSTİKRARI SAĞLANAMAZ

Örtü altı domates üreticileri fiyat istikrarının sağlanması için 14 Nisan'a kadar ihracat kısıtlama kararına bir an önce kaldırılmasının istiyor.

Sebzeye konan ihracat yasağı ile fiyat istikrarı sağlanamaz

08 Mart 2023 Çarşamba 04:50

Abdurrahman Büyükkeskin
Demre/Antalya -
Demre (Kale) ilçesinde örtü altı domates üreticileri fiyat istikrarının sağlanması için 14 Nisan'a kadar ihracat kısıtlama kararına bir an önce kaldırılmasının istiyor. Demre Belediye Başkanı Av. Okan Kocakaya ile Demre Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Fatih Tural ile bir araya gelerek 14 Nisan'a kadar konulan sebze ihracat yasağı ile ilgili değerlendirmede bulundu.

domates-ureticiler.jpgdomates-ureticiler-001.jpg

Başkan Kocakaya,''Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gıda arz güvenliğinin ve fiyat istikrarının sağlanması gerekçesiyle, 14 Nisan’a kadar almış olduğu ihracat kısıtlama kararı üzerine; Demre Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Fatih Tural, Dem-Sek-Der Yönetim Kurulu Üyeleri, komisyoncuların, çiftçilerimiz ve meclis üyelerimizle birlikte Demre Toptancı Hali’nde bir araya gelip konuyla ilgili neler yapılabileceğine dair görüşlerimizi paylaştık. Alınan kararın tekrar gözden geçirilmesini ve bu kararın üreticisine verdiği zararın Ankara’ya duyulabilmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Üreticimizin ve komisyoncunun derdiyle dertlenen bir belediye olarak her daim yanınızda olmaya devam edeceğiz.Gazi Mustafa Kemal Atatürk“Milli ekonominin temeli tarımdır. diyor.'''
domates-ureticiler-003.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA