20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

SCHİPHOL HAVALİMANI’NDA UÇUŞ ENGELLEME KARARI ERTELENDİ

Mahkeme , Schiphol Havalimanı uçuş engellemelerinii durdurmaya yolcular, hava yolları ve Hollanda ekonomisi için zarar verici görerek kararı erteledi.

Schiphol Havalimanı’nda uçuş engelleme kararı ertelendi

18 Nisan 2023 Salı 02:31

AMSTERDAM- Mahkemenin Schiphol Havalimanı’nda uçuş durdurmalarının hava yolları ve Hollanda ekonomisi için zarar verici görerek kararı erteledi.
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), Hollanda mahkemesinin, IATA, KLM ve diğer havayollarının Hollanda yönetiminin Schiphol Havalimanı'nın uçuş limitini Kasım 2023'ten itibaren 460.000'e indirmeye yönelik 'deneysel düzenlemesine' karşı alınan yasal izinleri onaylama kararına olumlu tepki gösterdi.

IATA Genel Müdürü Willie Walsh gelenleri söyledi : “Yargıcın memnuniyetiyle karşılaşıyoruz. Bu davanın genişletilmesi ve uluslararası yükümlülüklerin yerine getirilmesiyle ilgili olmuştur.

“Yargıç, Hollanda hükümetinin Schiphol'deki uçuş numaralarını elde etme niyetini incelemeye yönelik olarak yürüttüğü genel değerlendirmeleri ele aldığını anladı.

“Bu karar, Schiphol havalimanını kullanan havayollarına bu yıl için hayati bir istikrar sağlamak ve yolcuların seçimini ve bağlantı değerini korumak.

“Bu hayati ertelemeyi kazanmak, Schiphol'ün yolcuları, Hollandalı işletmeleri, Hollanda ekonomisi ve havayolları için iyi bir haber. Ama iş bitmedi.

“Schiphol'deki uçuş kesintileri tehlikeleri çok gerçek olmaya devam ediyor ve hala yönetimi belirtilen politikası.

“Dün Schiphol kiralama, danışılmadan gece uçuşlarının kesildiğini duyurdu.

"Havayolları, gürültü gibi karmaşaları çizmenin değerini anlıyor.

“Dengeli Yaklaşım, ortam kullanımları için doğru, AB ve dünya çapında yasal olarak kabul edilmiş bir merkez.

"Dünyanın dört bir yanındaki havalimanlarının bu sorununu başarılı bir şekilde çözmesine yardımcı oldu."

schiphol-havalimani.jpg
Soru-Cevap

Yasal zorluk neyle ilgiliydi?

Hollanda hükümeti kısa süre önce Schiphol'deki uçuş hareketlerinin yılda 500.000'den 440.000'e düşürmeye karar verdi.

Bu indirim için yasal bir dayanak sağlamaya inanmıyoruz: uluslararası anlaşmaları ve Avrupa düzenlemelerini yürütüyor.

Hükümetler, çevreyi sınırlamak için uçuş hareketlerinin uygulanmasını sağlar, ancak bu, örnek mevcut ortam sıcaklığı değerlendirmesi, bir ortam hedef belirleme ve alternatif önlemlerin değerlendirilmesinden oluşan bir süreçten sonra yapılabilir.

Bu olmadı. 440.000 sınır, bir amaca ulaşmak için bir araç değil, amaçtır.

Hollanda hükümeti ayrıca, 1 Kasım 2023'ten itibaren 460.000 uçuş hareketini geçici olarak sınırlayan uygulamaları bir düzenlemeye yönelik olarak bu indirimin yükünü hızlandırmaya çalıştı.

Bu geçici üst sınırın aynı zamanda uluslararası anlaşmalara ve Avrupa düzenlemelerine tabi olarak bilindiği - ve bu nedenle yayıldığına - inandık.

IATA ve Schiphol'e uçan havayolları, bu tedavi düzenlemenin yürütülmesini durdurmaya çalıştı. KLM ve Schiphol merkezli diğer gemiler da benzer bir yasal işlem başlattı.

IATA'nın eylemine katılan havayolları atmosferiydi: Air Canada, United Airlines, FedEx, JetBlue, British Airways, Vueling, Lufthansa ve Airlines for America.

Hakimin kuralı neydi?

Yargıç, devlet tarafından geçici düzenlemeyi getirirken doğru hesabı izlemeye karar verdi. Avrupa kurallarına göre, Devlet bir havaalanındaki uçak hareketlerinin idamesinde ancak dikkatli bir süreçten sonra bir nefes almayın.

Bu süreç, diğer şeyleri yanı sıra şunları içerir: Devlet, çevre kirliliğini azaltabilecek önlemler belirlemelidir, Devlet ile ilgili tüm içeriklere danışmalıdır ve uçak hareketlerinin yayılmasını bir azalmaya, yalnızca diğer önlemlerin çevreyi sınırlamaları için çeşitli açık olduğu açıksa izin verilir. yetersiz yetersiz

İhtiyati Tedbir Hakimi, Devlet uçak hareketlerinin gözlemleri 2024/2025'e yönelik olarak yılda 440.000'e düşürülmesi için gözlem aralığını kaydetti. Ancak Devlet, önümüzdeki 2023/2024 sezonu için izin verilen maksimum hareket yapmasının 460.000'e çıkmasının istediği geçici düzenlemeyi bu şekilde izlemedi.

Bu nedenle karar, Hollanda Devleti'nin 2023/2024 sezonu için Schiphol'deki uçak hareketlerinin 500.000'den 460.000'e indirilemeyeceğini belirtiyor.

Hollanda hükümeti neden uçuş sayılarında bir kesinti emri verdi?

Koalisyon Hollanda yönetimindeki Su ve Altyapı Bakanı, temel olarak gürültüden endişe duyan bazı sakinlerin endişelerine yanıt veriyor.

Yerel hava kalitesi ve bazı sera gazı emisyonları (nitrojen ve CO2) de 'endişe' olarak listelenmiştir, ancak kesintinin nedeni bunlar değildir.

Bakan Marc Harbers'in Lahey'deki Temsilciler Meclisi Başkanı'na yazdığı bir mektupta (24.6.22) gürültü kirliliğinin amaçlandığı belirtiliyor, ancak Bakan aynı zamanda gürültü huzursuzluğunu henüz araştırmadığını veya belirli bir saldırgan hedefi belirlemediğini de kabul ediyor. , her ikisi de bu tür bakımları kullanım izni verilmesinden önceki işlevlerdir:

IATA ve 'deneysel düzenlemenin' hukukuna aykırı olarak karar vermeni isteyen diğer davacılara neye dayanarak?

IATA ve müdahil davacılar, Hollanda hükümetinin havaalanlarında gürültüyü önleme için bir süreç ve gebelik olan Dengeli Yaklaşımı (BA) takip etmesi kadınının görevi.

ICAO Ek 16'da (Hollanda'nın taraf olduğu Şikago Konvansiyonu'nun bir parçası), uluslararası anlaşmalarda ayrıca 598/2014 sayılı Avrupa Yönetmeliğinde yer alan BA, hafif uçuş indirimlerinin son bakım olması gerektiğini belirtir; diğer olası önlemler tüketilmiştir.

Bu etki, gürültü yoğunluğu ve gürültü hedefinin nesnel olarak belirlemeni içerir; olası önlemlerin bir envanteri; bu önlemlerin maliyet performansının bir tahmini; son bakım olarak bakımları; ve bağlantı ve bağlantı yapmama hızları. IATA'nın görüşmelerine göre hükümet bu süreci takip etmedi.

Bu neden havayolları için bu kadar önemli?

Aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok neden vardır:

BA'nın uluslararası ve Avrupa doğumda kullanımının açıklığa kavuşturulması ihtiyacı. Havayolları yasal kesinliğe sahip olmak ister ve bir hükümet yasal yüküne uymalıdır.

En acil gebe, şu anda planlanmakta olan ve büyük çoğunluğu Nisan sonunda kesinleşecek olan Kış Sezonu programlarının kesinleşmesidir. Bu nedenle zorunlu indirimi acilen durdurmamız ve izin verilen 500.000 uçuş hareketine geri dönmemiz gerekir.

Keyfi kesinti, havayollarının işletmesine izin verilen servis slotlarını azaltır. Bu kesintiler, büyükbaba hakları altında yuva işletebilen havayollarının geri alacağı anlam olacaktır. Adaleti sağlamak ve bağlantıyı büyütmek çok zor olan bunun için emsal veya tedarik yoktur. Bu aynı zamanda, havaalanında yer bulmayı uman yeni operatörlerin alamayacakları anlam gelir, bu da davranış seçimini ve rekabeti etkiler.

Arttırma riski. Barındırdıkları mülklerine ilişkin önceki tartışmalar, uluslararası ticaret savaşlarını tehdit etti (örneğin, 1990'larda BA'dan önce gelen 'hush kit' uçaklarıyla ilgili sorunlar). Slotların çıkarılması, ikili hakların, açık gökyüzü anlaşmalarının sonuçlanması ve neredeyse kesinlikle daha fazla uluslararası yasal işlemin yapılmasına yol açılacaktır.

Daha genel olarak, kesintiler istihdamı ve Hollanda ekonomisini olumsuz etkiler. Bu kesintilerin kesin bir ekonomik etki çalışması yapılmamıştır (BA'nın takip edilmemesine ilişkin bir örnek). Bununla birlikte, 2019'da bir IATA "Hava Taşımacılığı Rekabetçiliği" araştırması, Schiphol kiracılığını hijyenin (artı diğer vergiler), Hollanda'nın Schiphol'ü genişletip vergi ve harçlarını azaltması durumunda yaratılabilecek olana kıyasla yaklaşık 84.000 işe mal olabileceğini savundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA