19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

SAVAŞ ÇOLAKOĞLU: TURİZMDE ÖDEMELERİN ERTELENMESİ GEREKİYOR

USDF Başkanı Savaş Çolakoğlu, Turizme, kredi ve destek verilebilir. Ancak en önemlisi turizmcilerin yükümlü olduğu bazı ödemelerin ertelenmesi daha verimli olacaktır.

Savaş Çolakoğlu: Turizmde ödemelerin ertelenmesi gerekiyor

14 Mart 2020 Cumartesi 10:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
ÇANAKKALE- Turizm profesyonellerinin dünyada en güçlü kuruluşu olan ve Türkiye"de 17 derneğin üye olduğu Uluslararası Skal Dernekleri Federasyonu –USDF’nin Genel Kurulu'nda USDF Başkanı Savaş Çolakoğlu, korona virüsü nedeniyle zor dönemden geçildiğini ve hep birlikte proje üreterek bunun üstesinden gelinmesi gerektiği söyledi. Çnakkale Kolin Otel'de düzenlenen Genel Kurul'da Savaş Çolakoğlu "Kredi ve destek olabilir. Krediler yeni borç yükü getirebilir. Ancak en önemlisi turizmcilerin yükümlü olduğu bazı ödemelerin ertelenmesi daha verimli olacaktır" şeklinde konuştu. Ankara’da bakanlık düzeyinde çalışmalara katıldıklarını anlatan Çolakoğlu “Gücümüzün farkında olarak çalışmalıyız” dedi.

savas-colakoglu.jpg

ÖDEMELERİN ERTELENMESİ GEREKİR
Türkiye'nin tüm Skal Dernekleri başkanları ve yöneticilerinin katıldığı Çanakkale  toplantısında korona virüsüne karşı sivil toplum kuruluşlarıyla hükümet ve bakanlık işbirliğinde çözüm üretilmesi gerektiğini belirten Çolakoğlu “Türk turizmi tehlikeli bir döneme girdi. Kredi ve destek olabilir. Krediler yeni borç yükü getirebilir. Ancak en önemlisi turizmcilerin yükümlü olduğu bazı ödemelerin ertelenmesi daha verimli olacaktır. Turizmin yükünü hafifleterek dayanma gücünü artırmak gerekir” şeklinde konuştu.

savas-colakoglu-001.jpg

BAKAN AÇIKLAMA YAPACAK

Savaş Çolakoğlu, Ankara'da diğer STK'lar başkanları ve yöneticilerle yaptıkları görüşmede herkesin bir panik havasında olduğunu belirterek Pazartesi veya Salı günü Kültür ve Turizm Bakanı'nın sektör için neler yapılacağını, destek veya işleri kolaylaştırma konusunda açıklamalar yapacağını beklediklerini söyledi. Çolakoğlu gelir artırıcı ve hayatlarını nasıl devam ettirecekleri konusunda arayış içinde olduklarını belirterek "Önümüzdeki hafta neler ortaya çıkacak göreceğiz. Bakanlığın yapacağı açıklamalar doğrultusunda bizde görüşlerimizi bildireceğiz" şeklinde konuştu.

savas-colakoglu-002.jpg
savas-colakoglu-003.jpg




SKAL TÜRKİYE’NİN TANITIMINDA ÖNEMLİ YERE SAHİPTİR
Çanakkale Kolin Otel’de yapılan USDF’nin 11.Genel Kurulu’nda USDF Başkanı Savaş Çolakoğlu faaliyet raporunu açıklarken “Skal dünyanın ein güçlü ve profesyonel turizmilerin bir araya geldiği yaygın tek sivil toplum örgütüdür. Türkiye’nin dünyaya tanıtımında tanıtımında çok önemli yere sahiptir. Bunu iyi değerlendirmek gerekir. Bu amaçla çok yönlü çalışmalar yaptık. Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarında üyelerimiz var. Çok gücümüz var, ama bu gücün farkında değiliz. Bu dinamik yapıyı harekete geçirmek için çalışıyoruz” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON DAKİKA