23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

SASALI'DA ALT YAPI İHALESİ BİTTİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hayvanlar için “Yeni bir dünya” İzmirliler için de çekim merkezi olmaya aday Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nın alt yapı ve çevre düzenleme ihalesini de tamamladı.

Sasalı'da alt yapı ihalesi bitti

26 Şubat 2008 Salı 16:30

İZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi, hayvanlar için “Yeni bir dünya” İzmirliler için de çekim merkezi olmaya aday Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nın alt yapı ve çevre düzenleme ihalesini de tamamladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan projelerinden Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nda hayvan barınakları ve idari binaları tamamlanırken sıra alt yapı ve çevre düzenlemesine geldi.

Bu amaçla geçenlerde gerçekleştirilen alt yapı ve çevre düzenlemesi ihalesine 12 firma katılarak teklif verdi.

İhalede dosyalar incelenmek üzere ihale komisyonuna gönderildi.

Komisyon incelemesinin ardından yüklenici firma belli olacak.

İhale kapsamında, Sasalı’daki Doğal Yaşam Parkı’nın kanalizasyon, içme suyu hatları,elektrik enerjisi getirme, yangın tesisatları, havuz drenajları, açık hayvan barınaklarının düzenlenmesi, korkuluk ve bariyer imalatı ve yol yapımı ile çevre duvarları ve otopark yapımı gerçekleştirilecek.

Çalışmalar, yer teslim tarihinden itibaren 180 gün içinde tamamlanacak.

Tamamlandığında Avrupa’nın sayılı doğal yaşam parkları arasında yerini alacak olan Sasalı Doğal Yaşam Parkı Gediz Nehri ile Tuzla Caddesi arasındaki 425 bin metrekare alan üzerinde oluşturuluyor.

Hayvanların doğal ortamlarına benzer yerlerde yaşayabilmesi, projede öncelikli konulardan bir tanesi.

Bu amaçla ziyaretçilerle hayvanların aralarında kafes, tel, bariyer gibi yapay görsel ayıraçların olmaması için özel çaba harcanıyor.

Barınakta bu ayıraçların yerine doğaya uygun bir şekilde su ve hendek gibi doğal engelleyiciler kullanılıyor.

Kentin önemli cazibe merkezlerinden biri haline getirilecek olan Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nda, ziyaretçilerin hayvanları doğal ortamlarında izlemesi büyük bir ayrıcalık olacak.

İzmir Kuş Cenneti ile de örtüşecek bölgedeki ağaçlandırma çalışmaları ise 3-4 yıldır sürüyor.

Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nda ayrıca farklı türlerin ayrı bölgelerde barınması için, yürüyüş yollarıyla hayvan bakım yollarının birbiriyle kesişmeyeceği kullanışlı bir parkur hazırlanacak.

Alanın girişinde yaklaşık 500 araçlık otopark oluşturulacak.

Projeyle kuş cenneti, doğal yaşam parkı ve kent ormanı birlikte ele alınarak kentin kuzey aksında günübirlik rekreasyon ihtiyacını gidrecek önemli bir yer oluşturulacak.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA