23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

ŞARKİKARAAĞAÇ'A, TURİZM OKULU

1984 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal'ın temelini attığı SDÜ'ye devredilen bina Turizm Eğitim Merkezi Yüksekokulu olarak hizmet verecek.

Şarkikaraağaç'a, Turizm okulu

26 Ocak 2008 Cumartesi 10:00

ISPARTA -Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde 1984 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal tarafından Göğüs Hastalıkları Hastanesi olarak temeli atılan bina çürümekten kurtuluyor.

Şarkikaraağaç'ı ziyaret eden Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, binanın Süleyman Demirel Üniversitesi'ne (SDÜ) devrini onayladı. SDÜ'ye devredilen bina bundan sonra Turizm Eğitim Merkezi Yüksekokulu olarak hizmet verecek.

 

Okulun eğitime başlamasıyla turizmdeki ara eleman ihtiyacının giderileceğini belirten Bakan Eroğlu, "Binanın Turizm Eğitim Merkezi Yüksekokulu olarak hizmet vermesinin ilçe ekonomisi ve turizm sektöründe önemli bir açığı kapatacağını düşünüyorum. Çünkü Antalya ve diğer turizm beldelerinde hizmet veren otellerde ara eleman eksikliği var. Burada yetişen öğrenciler bu ihtiyacı karşılayacaktır. Bu eksikliğin giderilmesi için biz de SDÜ Rektörlüğü ile birlikte okulun açılışını 2008-2009 eğitim-öğretim yılına yetiştirmeye çalışacağız." dedi.

 

Kızıldağ Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan bina, sağlık ve turizm açısından bir çok özelliğe sahip. Milli Park'ın en büyük özelliği; alanın sedir ormanlarıyla kaplı olmasından dolayı oksijen oranı yüzde 90 civarında bulunuyor. Şarkikaraağaç'a 8 kilometre uzaklıkta olan park, 631 hektarlık bir sahayı kapsıyor. Kızıldağ Milli Parkı'nın 4 kilometre güneyinde bulunan Beyşehir Gölü, bölgeden kuş bakışı çok güzel görülüyor.

 

Öte yandan, Şarkikaraağaç'taki hayvancılığa da değinen Bakan Eroğlu, "Süt üretimi iyi bir noktaya geldi. Bundan dolayı süt üreticilerini tebrik ediyorum. İlçeye 22 süt toplama merkezinin kurulmasıyla süt fiyatları da 200 Ykr'dan 700 Ykr'a kadar çıktı. Bu da süt üretisinin artmasında ve üreticinin ekonomik olarak kalkınmasında önemli rol oynuyor." dedi.

 

SON DAKİKA