23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ BELGELERİ

Sarıkamış Harekâtı'nda şehit olan Mehmetçilerin ulusal bazda anılması için harekete geçen Sarıkamış Belediyesi, bütün belge ve bilgileri Ankara'ya taşıyor.

Sarıkamış şehitleri belgeleri

15 Ocak 2008 Salı 19:00

KARS -Sarıkamış Harekâtı'nda şehit olan Mehmetçilerin ulusal bazda anılması için harekete geçen Sarıkamış Belediyesi, bütün belge ve bilgileri Ankara'ya taşıyor.

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, makamında düzenlediği basın toplantısında, Sarıkamış şehitlerinin ulusal olarak anılması için düğmeye bastı. 2004 yılından beri ilçeye gelen bakanlara şehitlerin devlet töreniyle anılması yönünde istekte bulunduklarını belirten Başkan Özbilen, "Türkiye'de herkes Sarıkamış şehitlerini anmalı şeklinde konuşmalarımız meyve vermeye başladı. 17 Ocak'ta 7 üniversitenin akademisyenleriyle Ankara'da yapılacak üst düzey toplantıda Sarıkamış'ın tüm haritalarını fotokopi ve ozalit yaptırarak önlerine serilecek ve bu vesileyle Sarıkamış ve şehitleri Ankara'ya taşınacak." dedi.

 

Sarıkamış Harekâtı'nın gerçekleştiği alanlardaki tarihi ve kültürel değerleri korumak, geliştirmek, ulusal ve uluslararası tanıtımını yapmak, gelecek kuşaklara aktarımını sağlamak amacıyla Milli Savunma Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı arasında geçtiğimiz kasım ayında bilimsel danışma kurulu oluşturulmasına karar verilmişti. Özbilen, "17 Ocak 2008 tarihinde Ankara'da Sarıkamış'ı masaya yatırmak için Atatürk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Enver Konukçu, Marmara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nilüfer Ergin, Hacattepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Zeynep Yasayaman, Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nevin Akpınar, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden Prof. Dr. Alperen Ünlü, Kafkas Üniversitesi'nden Doç. Dr. Nurhan Aydın ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ndenÖmer Kıral'ın katılacağı toplantıda enine boyuna Sarıkamış konuşulacak." şeklinde konuştu.

 

SON DAKİKA