19 Eylül 2024
  • İstanbul24°C
  • Ankara23°C
  • Antalya31°C

SAMSUN’UN EN BÜYÜK TATİL KÖYÜ GELİYOR

Otel, devre mülk ve tatil köyü kompleksinden oluşan proje, 450 oda ve 1200 yatak kapasitesine sahip olacak. 50 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen tatil köyünde yüzme havuzları, spor salonları ve yürüyüş yolları yer alacak. 

Samsun’un en büyük tatil köyü geliyor

18 Eylül 2024 Çarşamba 11:00

SAMSUN -Havza, termal turizmde büyük bir atılım yapmak için gün sayıyor. 2025'te tamamlanacak dev tatil köyü, ilçenin turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor.

Kaplıcalarıyla ünlü Samsun’un Havza ilçesi, yeni yatırımlarla turizmde yükselişe geçmeye hazırlanıyor. 2018 yılında termal tesis yapımına başlayan bir firma, 6 bloktan oluşan tatil köyünün iki bloğunu 2025 yılında hizmete açmayı planlıyor.

Firmanın otel, devre mülk ve tatil köyü kompleksinden oluşan projesi, 450 oda ve 1200 yatak kapasitesine sahip olacak. 50 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen tatil köyünde yüzme havuzları, spor salonları ve yürüyüş yolları yer alacak. 

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, ilçenin termal kaynaklarıyla öne çıktığını ve bu yatırımların turizme büyük katkı sağlayacağını belirtti. İkiz, "Tesis tamamlandığında Samsun’un en büyük tatil köyü olacak. Yüzme havuzları, termal SPA merkezleri ve hamamlarıyla bölgenin turizm potansiyelini artıracağız," dedi.

otel,-devre-mulk,-samsun.jpgYATIRIMCIYA ÇAĞRI

İkiz, Havza’nın termal bir merkez olduğunu vurgulayarak, daha fazla yatırımcıyı ilçeye çekmek istediklerini ifade etti. "Kaplıcalarımız iki bin yıllık bir tarihe sahip. Beş yıldızlı otellerle birlikte Havza, Karadeniz'in termal turizm merkezi olabilir," diye ekledi.

Hattuşa Termal Tatil Köyü Projesi Şantiye Şefi Yüksel Cihan, tesisin 2025’te iki bloğunun 105 oda ve 250 yatak kapasitesiyle açılacağını duyurdu. Cihan, projenin diğer bloklarının da inşaatı devam ederken hizmete açılacağını söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA