05 Ekim 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara9°C
  • Antalya18°C

SALGININ SON DARBESİ: ULUSAL HAVAYOLU AİR NAMİBİA BATTI

Air Namibia, tüm uçuş operasyonlarının iptal edildiğini ve tüm uçakların Windhoek'teki üssüne dönme emri verildiğini duyurdu.

Salgının son darbesi: Ulusal havayolu Air Namibia battı

12 Şubat 2021 Cuma 14:00

WINDHOEK - Devam eden Covid-19 salgınının bir sonucu olarak uzun mesafeli bir başka ulusal havayolunu daha bitirdi. Air Namibia, tüm uçuş operasyonlarının iptal edildiğini ve tüm uçakların Windhoek'teki üssüne dönme emri verildiğini duyurdu.

The Namibian'ın haberine göre, hükümetin Air Namibia'nın gönüllü tasfiyesini onayladığını gösterdi. Hükümet, ileriye dönük yol ve tasfiye konusunda karar vermek için havayolunun icra üyeleriyle bir araya gelecek. Ancak tüm uçuşlar iptal edildı ve yeni rezervasyonlar için rezervasyon sistemi askıya alındı.

air-namibia,-t.jpg

DOKUZ UÇAKTAN OLUŞAN FILO
Planespotters.net'ten alınan verilere göre , Şubat 2021 itibarıyla havayolunun aşağıdakiler dahil dokuz uçaktan oluşan bir filosu vardı:

3 Airbus A319

2 Airbus A330

4 Embraer ERJ-145

Salgın göz önüne alındığında, Air Namibia neredeyse tüm filosunu indirdi ve yalnızca bazı iç hatlarda uçuş yapmayı seçti. Bu ayın başlarında, ERJ-145 uçaklarından sadece ikisi hizmette kalırken, diğer yedi uçak park halinde kaldı.

Pandemiden önce Air Namibia , A330 uçaklarından birini kullanarak Frankfurt'aun dahil olduğu bazı uzun mesafeli rotalar işletmişti, Havayolu ayrıca 1993 ve 2004 yılları arasında altı Boeing 747 uçağından oluşan bir filo işletti.

air-namibia,-t.pngAir Namibia A319

KÂRSıZ ROTALARDA UÇTU
Havayolu, kârlılığı güvence altına almak için uzun süredir mücadele etmişti. Ancak devam eden koronavirüs salgını ve talebin ne zaman geri döneceği konusundaki belirsizlikle sıkıntı daha da artmıştı . Çoğunlukla kârsız rotalar, istenmeyen filo, yüksek çalışan sayıları ve şirket içinde devam eden diğer sorunlar nedeniyle, onu başarısızlığa mahkum etti.

YÖNETIM KURULU ISTIFA ETMIŞTI
Havayolunun yönetim kurulu, Namibya hükümetinin havayolunun Challengair'den kiralanan bir Boeing 767 uçağı üzerindeki ödenmemiş ödemeleri nedeniyle tasfiye etmesine karşı çıkmaması üzerine 3 Şubat'ta istifa etti. Taraflar, Air Namibia'nın 330 milyon Namibya doları (yaklaşık 22 milyon dolar) borcu olduğunu kabul etmesiyle anlaştı. Ancak hükümet Air Namibia'ya destek vermeyi reddetti ve havayolu şirketini kurtaramayacağını söyledi. Havayolu, stratejik bir öz sermaye ortağı bulamadı .

namibya-maliye-bakani-ipumbu-shiimi.jpgYAKLAŞıK 470 MILYON DOLARA KURTARıLMAYı BEKLEDI
Namibya Maliye Bakanı Ipumbu Shiimi, ülkenin bayrak taşıyıcısının kurtarma paketinin, geçmişte havayoluna harcadığı yaklaşık 8,4 milyar Namibya dolarına (yaklaşık 564 milyon dolar) ek olarak 10 yıl için 7 milyar Namibya dolarından (yaklaşık 470 milyon dolar) fazlaya mal olacağını söyledi.

Havayolunun tasfiye edilmesiyle 600'den fazla çalışan işini kaybetmeye hazırlanıyor. Bir havayolu sözcüsüne göre, çalışanlar maaşlarının 12 ayına eşit bir ex gratia maaşı alacaklar, ancak sosyal yardım almayacaklar.

Havayolu, rezervasyon yaptıran yolculara geri ödeme taleplerini iades@airnamibia.aer veya callcentre@airnamibia.aero adresine kaydetmeleri için talimat verdi.

ÇÖKEN HAVAYOLLARI
Air Namibia, devam eden koronavirüs pandemisinin bir sonucu olarak çöken ilk havayolu değil. Flybe Mart 2020'de çöktü. Ek olarak, Virgin Australia gönüllü yönetim için başvurdu, ancak daha sonra özel sermaye şirketi Bain Capital'e satıldı . Avianca ve LATAM , ABD'de Bölüm 11 iflas koruması için başvuruda bulundu ve Norwegian Air, İrlanda'da iflas koruması için başvuruda bulundu .

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA