20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

SALDA GÖLÜ VE MOR TURİZM DENİLEN LAVANTA TARLALARI MARKA OLUYOR

Burdur, beyaz sahili ile dikkat çeken Salda Gölü ve mor turizm olarak bilinen lavanta tarlaları ile eko turizmde marka oluyor. Özellikle hafta sonları Burdur farklı illerden ziyaretçi ağırlıyor

Salda Gölü ve mor turizm denilen lavanta tarlaları marka oluyor

30 Haziran 2020 Salı 07:26

BURDUR-Burdur, beyaz sahili ile dikkat çeken Salda Gölü ve mor turizm olarak bilinen lavanta tarlaları ile eko turizmde marka oluyor. Özellikle hafta sonları Burdur farklı illerden ziyaretçi ağırlıyor

Burdur son yıllarda eko turizmdeki atağı ile dikkat çekiyor. Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen, beyaz kumsalı, suyunun temizliği ve turkuaz rengiyle her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü, normalleşme süreciyle birlikte cıvıl cıvıl günlerine döndü. Geçen yıl yaz döneminde yaklaşık 1.5 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Salda Gölü, hafta sonu yine Türkiye'nin her yerinden yüzlerce kişiyi ağırladı.
lavanta-tarlalari.png

salda-golu -001.jpegTEMİZ VE DÜZENLİ
Geçen yıl Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Özel Çevre Koruma Alanı olarak ilan edilen Salda Gölü'nün temiz ve düzenli görüntüsü ziyaretçileri mutlu etti. Sakarya'dan geldiğini söyleyen Meltem Yerlikaya, "İlk defa geldim. Anlatıldığı gibi gerçekten güzel. Sessiz, sakin. Herkesin görmesini isterim" dedi. Arkadaşı Pervin Yerlikaya ise, "İnternetten gördük, merak ettik. Kuşadası'na geçerken buraya da uğramak istedik" diye konuştu.

lavanta-001.jpgLAVANTA TARLALARI
Burdur Gölü'nün kurtarılması amacıyla başlatılan 'Lavanta Deresi Projesi' kapsamında göl kıyısına dikilen lavanta çiçeklerinin mor rengi ve göl suyunun mavi rengi ortaya eşsiz bir manzara çıkardı. Pek çok ziyaretçi de göl kıyısındaki bu manzarayı görebilmek için bölgeye gelmeye başladı. Normalleşme süreciyle birlikte ziyaretçiler lavanta çiçekleri arasında hatıra fotoğrafı çektirirken, Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'ni de görme fırsatı buldu.

lavanta-tarlalari.jpgHEYKELLERE MASKE TAKILDI
NORMALLEŞME süreci kapsamında Lisinia Doğa Proje Alanı'nda tedbirler alınırken, ziyaretçilerin tedbirlere uyması konusunda alana uyarı levhaları asıldı. Koronavirüs salgınına karşı maske takmanın önemine dikkati çekmek için alanda bulunan ahşap heykellerin ağızlarına maske takılarak farkındalık oluşturuldu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA