19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

RYANAİR'DEN DRON YÜZÜNDEN 6 HAVALİMANI KAPANMASINA TEPKİ

Ryanair CEO'su Michael O'Leary drone ile ilgili altıncı havalimanı kapanışından sonra İrlanda Ulaştırma Bakanı’na ültimatom verdi

Ryanair'den dron yüzünden 6 havalimanı kapanmasına tepki

04 Mart 2023 Cumartesi 21:00

DUBLİN - Ryanair CEO'su Michael O'Leary drone ile ilgili altıncı havalimanı kapanışından sonra İrlanda Ulaştırma Bakanı’na ültimatom verdi. Ryanair Group CEO'su Michael O'Leary, Bakan EamonRyan'ı Dublin havaalanının insansız hava araçlarının kapanmasını düzeltmeye veya istifa etmeye çağırıyor

Ryanair CEO'su Michael O'Leary'ye göre Dublin Havalimanı (DUB), bölgedeki insansız hava aracı faaliyeti nedeniyle beş hafta içinde altıncı kapanışını yaşadı.

phaselis-antik-kenti’.pngdrone.jpgRyanair Twitter hesabında yayınlanan bir videoda , gözle görülür şekilde hayal kırıklığına uğramış O'Leary, İrlanda'nın ulaştırma bakanı Eamon Ryan'ı “beceriksiz” olarak nitelendirdi.

"Konuşmayı bırakın, ellerinizin üzerinde oturmayı bırakın ve değişiklik olsun diye İrlanda ulaşımı için faydalı bir şeyler yapın. O'Leary, toplantılar yapmak yerine Dublin Havalimanı'ndaki insansız hava aracı sorununu çözün,” diye bakana meydan okudu.

Ryanair Group CEO'su Michael O'Leary, Bakan EamonRyan'ı Dublin havaalanının insansız hava araçlarının kapanmasını düzeltmeye veya istifa etmeye çağırıyor

ryanair-ceosu-michael-oleary,-dron,havalimani-001.png2 Mart 2023 Perşembe günü saat 18.30'dan hemen önce potansiyel bir insansız hava aracı görülmesi, Dublin Havalimanı'nı uçuşları askıya almaya zorladı.

Olayın sonucunda üç Ryanair uçuşu Shannon Havalimanı (SNN) ve Belfast Uluslararası Havalimanı'na (BFS) yönlendirildi.

Dublin Havalimanı'ndan yapılan açıklamada , “Uçuş operasyonları, 18.27'de operasyonları askıya alan bir insansız hava aracının görüldüğünün doğrulanmasının ardından 18.59'da yeniden başladı. @GardaTraffic hemen tavsiye edildi. @DublinAirport'un 5 km yakınında drone uçurmaya yönelik bu pervasız ve yasa dışı faaliyetin sonucu olarak 3 uçuş yolcuları rahatsız edecek şekilde yönlendirildi.”

Dublin Havalimanı'nda uçuşlar en son 21 Şubat 2003'te, bölgede "yasadışı insansız hava aracı faaliyeti" tespit edilmesinin ardından askıya alınmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA