20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

RUSLAR MANAVGAT'IN SARILAR VE SİDE MAHALLESİ’NE YERLEŞİYOR

Rusların Antalya'da en fazla yerleşim yaptığı yer merkez Konyaaltı ilçesi. Konyaaltını ikinci sıra Muratpaşa ilçesi yer alıyor.

Ruslar Manavgat'ın Sarılar ve Side Mahallesi’ne yerleşiyor

13 Ağustos 2023 Pazar 10:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA - Rusların Antalya'da en fazla yerleşim yaptığı yer merkez Konyaaltı ilçesi. Konyaaltını ikinci sıra Muratpaşa ilçesi yer alıyor. Üçüncü sırada ise Alanya , Alanya'yı Manavgat ilçesi ve Side Mahallesi yer alıyor. Rusların Antalya'da yerleşimde son iki yıl içinde en fazla tercih ettiği yer ise Manavgat'ın Sarılar Mahallesi.

ruslar,-manavgat-002.jpgAntalyadan sonra en fazla yerleşim yaptığı şehir ise Mersin(İçel) Portakal, mandalin, limon ve nar bahçesi içinde sakin bir ortamda doğa ile başbaşa yaşamak isteyen Ruslar ise Mersin'in Silifke, Mezitli ve Erdemli ilçesine yapıyor. Mersin'in Silifke ilçesi Taşucu ve Susanoğlu'na yerleşmelerinden en önemli faktörlerden biri de Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesinde yapılan Akkuyu Nükleer Enerji Santrali(NES)'nde 6 binin üzerinde Rus Mühendis ve teknik eleman çalışması.

ruslar,-manavgat.jpgRus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, pandemi sonrası 2022 yılında Türkiye'ye 5 milyon turistin tatile geldiğini söyledi.

Bunun 3 milyon ile Antalya olduğunu vurgulayan Andrey Baranov, ''10 Ağustos'ta Antalya'ya gelen Rus Turist sayısı 2 milyonu geçti. bu sezon sonunda Antalya'ya gelen Rus turist sayısının 3 milyon 250 bin olmasını bekliyoruz. İlk 7 ayda 1 milyon 850 bin ile Antalya'ya gelen turist Ruslar birinci sırada.İkinci Sırada İse Almanlar var. Rusların Antalya'da en fazla yerleşim yaptığı yer Konyaaltı ilçesi . Konyaaltında 40 binin üzerinde yerleşik Rus yaşıyor. Alanya'da ise 30 bin Muratpaşa ilçesinseise 35 bin yerleşik Rus yaşıyor .

ruslar,-manavgat-001.jpgRusların yerleşimde son iki yılda en fazla tercih ettiği yer ise Manavgat Side ile Sarılar Yeni Mahalle. Ruslar Antalya'da tatil yapmayı da gayrimenkul ve konut alarak yerleşmeyi çok sevdi. '' dedi.

yandan Rusların son yıllarda Silifke ilçesine yerleşimin artması üzerine turizmci ,iş adamı Asım Baştuğ, Rus erkeklerin giyim tarzına yönelik Silifke Taşucunda erkek giyim mağazası açtı.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON DAKİKA