20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

RUSLAR ANTALYA'DAN SONRA EN ÇOK MERSİN'E YERLEŞİYOR

Nükleer Enerji Santralinde(NES) Rus mühendis, teknik elemanların çalışması nedeniyle Ruslar yerleşimde Mersin'in Silifke ilçesini tercih ediyor.

Ruslar Antalya'dan sonra en çok Mersin'e yerleşiyor

10 Şubat 2023 Cuma 23:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SILIFKE MERSIN
- Ruslar yerleşimde Türkiye'de birinci sırada Türkiye turizminin amiral gemisi Antalya merkez, Konyaaltı, Muratpaşa, Kundu, Belek, Manavgat-Side, ve Alanya ilçesine yapıyor. Konyaaltı ilçesinde yerleşik Rus ve Ukraynalı sayısı 43 bine ulaştığı belirtiliyor. Rusların ikinci yerleşim ili ise Mersin. Mersin'in Gülnar ilçesi Büyükeceli köyüne yapılan Nükleer Enerji Santralinde(NES) Rus mühendis, teknik elemanların çalışması nedeniyle Ruslar yerleşimde Mersin'in Silifke ilçesini tercih ediyor.

ruslar,-mersin.jpgBüyükeceli NES'de 2 bin 700 Rus mühendis ve teknikerin çalıştığı bunların aileleri ile birlikte 7 bini bulduğu belirtiliyor. Ruslar Mersin' merkez, Mezitli,ve Silifke , Erdemli ilçeleri ile Taşucu Limanı çevresinde yaşıyor. Rusların Silifke'de Rus çocuklarının eğitim görmesi için Rus-Türk Okulu bulunuyor.

ruslar,-mersin-001.jpgSilifke de Rus turist canlılığı oluşması sonrası Silifkenin doğal güzelliği ile ünlü Pozitif köyde çok sayıda Yörük çadırının bulunduğu Rus turistlerin doğa ile başbaşa kalabileceği ve yöresel yemek tadı lezzetlerini tada bilecekleri Pozitif Yaşam Doğa Turizm alanında bir araya geliyor.

ruslar,-mersin-002.jpg Silifkede yaşayan Ruslar hakkında bilgi veren Yusuf Baştuğ, Rusların yerleşimde Antalya'dan sonra en fazla tercih ettikleri ilin Mersin olduğunu söyledi. Rus turistlerin doğal yaşam alanlarında tatil yapmayı yada ailecek günü birlik gezmeyi çok sevdiğini söyleyen Yusuf Baştuğ,''Silifke'ye geçmiş yıllarda kültür ve tarih ve tarihi ören ziyaretleri konseptinde Alman ve Avrupalı turistler gelirdi. Şimdi bunun yerini Rus turistler aldı. Rus gelinlerin en fazla olduğu şehir birinci sırada Antalya ikinci sırada Mersin. Silifke'de aileleriyle birlikte 11 binin üzerinde Rus yaşıyor. ''dedi.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA