16 Ekim 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya26°C

RUSLAR 27 YIL İÇİNDE ANTALYA'DA TATİL YAPMAYI PEKİŞTİRDİ

Mobaly Turizm’den Olga Baranov, Rusların ise 27 yıldır Antalya'da tatil yapma alışkanlığının bulunduğunu kaydetti.

Ruslar 27 yıl içinde Antalya'da tatil yapmayı pekiştirdi

30 Kasım 2020 Pazartesi 01:24

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA
- Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Müdürü Olga Baranov, pandemi döneminde Rusların Antalya'da tatil yapmayı sevdiğini söyledi. Almanların dünya genelinde 100, Türkiye'de 50 yıldır düzenli tatil yapma geleneğinin bulunduğunu belirten Olga Baranov, Rusların ise 27 yıldır Antalya'da tatil yapma alışkanlığının bulunduğunu kaydetti.

mobaly-turizm’den-olga-baranov,-.jpgRusların dünyada 22 ülkede tatil yapma geleneği bulunduğunu vurgulayan Baranov, '' Rusların tatil yapmada dünyada birinci sırada Antalya'nın olmasının tek bir sebebi yok. Rusların deniz, kum ve güneş turizmine bağlı sıcak denizlerde tatil yapma isteği tek bir neden değil. Uçak krizinde Ruslar, tatil rotalarını Yunanistan, İspanya, Hindistan, Mısır ve Uzak Doğu ülkelerine çevirmişti. Ruslar Yunanistan ve İspanya'da tatil yapmada yüzde 65'i memnun kalmamıştı. Antalya'da tatil yapmada memnuniyet oranı ise yüzde 93. Almanya ve Avrupa ülkelerinde yaşayan Rusların yüzde 20'si de tatillerini Antalya'da yapıyor. Almanya'da yaşayan Ruslar ile Moskova ve St. Petersburg'da yaşayan Ruslar haberleşerek aynı otelde rezervasyon yaptırıyor. Dünyada maddi durumu çok iyi ve zengin Ruslar tatillerini Dubai, Miami, Kanarya Adaları lüks oteller ile Belek'te golf otellere geliyor. Pandemi döneminde yine ilk sırayı alarak Antalya'da yaparak tatil yapma geleneğini perçinledi.'' dedi.

mobaly-turizm’den-olga-baranov,--001.jpg2021 yılında Antalya'da Rus turizm yılı olacağını belirten Baranov, '' Ruslar, pandemi döneminde Antalya'da tatil yapmada tercih etmelerinin bir nedenide konaklama tesislerinin hepsinde '' Güvenli, hijyen ve Covid 19 korunma tedbirlerine uyan tesis sayısının çok olması. Rusların Antalya'da tatil yapma hayali son yıllarda yerleşmeye bıraktı. Ruslar Antalya'da, Alanya, Konyaaltı, Side de 20 bine yakın yerleşik Rus var. Birinci sırada yerleşim Alanya.. 2021'de Rusların tatil yapmada birinci sıra tercihi yine Antalya olacaktır. '' ifadesinde bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA