18 Eylül 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara26°C
  • Antalya29°C

RİYAD KRAL SELMAN HAVALİMANI YENİDEN TASARLANIYOR

Riyad'daki yeni Kral Selman Uluslararası Havalimanı, yeni bir geliştirme aşamasına girerken ve benzersiz bir seyahat deneyimi planlarken dört tasarım ve mühendislik şirketiyle ortaklık kurduğunu duyurdu.

Riyad Kral Selman Havalimanı yeniden tasarlanıyor

14 Eylül 2024 Cumartesi 15:00

RİYAD - Riyad'daki yeni Kral Selman Uluslararası Havalimanı, yeni bir geliştirme aşamasına girerken ve benzersiz bir seyahat deneyimi planlarken dört tasarım ve mühendislik şirketiyle ortaklık kurduğunu duyurdu.

King Salman Uluslararası Havalimanı Geliştirme Şirketi, mimarlık, mühendislik, inşaat ve hava trafiği yönetimi alanlarında dört önde gelen yerel ve uluslararası şirketle stratejik ortaklık sözleşmeleri imzaladığını duyurdu. Ortaklıklar, King Salman Uluslararası Havalimanı'nın Riyad, Suudi Arabistan ve daha geniş bölgede turizm, seyahat ve ulaşım merkezi olarak geliştirilmesi için yeni bir aşamaya işaret ediyor.

riyad,-kral-selman,-uluslararasi-havalimani,.jpgMimarlık firması Foster + Partners, birkaç terminal, altı pist ve çok varlıklı bir gayrimenkul alanı içeren toplam 57 kilometrekarelik bir alanı kapsayan havalimanının ana planını tasarlayacak. Havalimanının tasarımı, Riyad'ın özünü yakalamayı ve Suudi kültürünü yansıtmayı, ziyaretçiler ve gezginler için benzersiz bir seyahat deneyimi sunmayı hedefleyecek. Uluslararası mühendislik firması Jacobs, havalimanının ayrıntılı ana planı ve yeni pistlerin tasarımı için uzman danışmanlık hizmetleri sağlayacak.

Ayrıca danışmanlık ve inşaat şirketi Mace, planlama ve inşaatın tüm aşamalarında küresel en iyi uygulamaları, yenilikleri ve gelişmiş metodolojileri uygulayacak; havacılık için teknik ve operasyonel çözümler konusunda uzmanlaşmış Suudi Arabistan merkezli şirket Nera ise hava trafiği verimliliğini artırmak ve en son teknolojileri kullanarak operasyonları iyileştirmek amacıyla hava sahasının tasarımını denetleyecek.

"Havacılık dünyasında bir ölçüt olarak görülecek bir havalimanı teslim etmeye kararlıyız," dedi Kral Salman Uluslararası Havalimanı Geliştirme Şirketi Geçici CEO'su Marco Mejia. "Bu havalimanı, Riyad şehrinin Vizyon 2030'da belirlenen iş, ticaret ve turizm büyümesini karşılamak ve yönlendirmek için ihtiyaç duyduğu ulusal ve uluslararası bağlantıyı sağlayacak. Bu dört firma, bir araya getirdiğimiz Suudi ve uluslararası yeteneklerle birlikte çalışacak, Kral Salman Uluslararası Havalimanı'nı inşa ederken ekibimize önemli bir katkı sağlayacak ve yeni bir yolcu deneyimi yaratacak."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA