20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

RİO DE JANEİRO KARNAVALI’NA REKOR SAYIDA TURİST BEKLENİYOR

Pandemiyle ilgili kısıtlamaların ardından Rio Karnavalı’nın tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 1 milyar dolarlık iş yaratması bekleniyor. .

Rio de Janeiro Karnavalı’na rekor sayıda turist bekleniyor

10 Şubat 2023 Cuma 07:00

RIO DE JANEIRO - Rio de Janeiro'nun ünlü renkli karnaval kutlaması bu ay tüm gücüyle geri dönecek. Geçtiğimiz yıllarda pandemiyle ilgili kısıtlamaların ardından Rio Karnavalı’nın tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 1 milyar dolarlık iş yaratması bekleniyor. .
Brezilya'nın en büyük ikinci şehrinin sokakları yine blocos olarak bilinen özgür ve çılgın partilere ev sahipliği yapacak. geleneksel samba okulları ise şehrin Marques de Sapucai Sambadrome'unda geçit töreni yapacak.

rio-de-janeiro-karnavali.png
971.55 MILYON $ BEKLENIYOR
Yetkililer yıllık kutlamanın turizm ve hizmet sektörlerinde rekorlar kırarak önceki yıllardaki kayıpların bir kısmını telafi etmesini bekliyor.

Rio Turizm Şirketi (Riotur) başkanı Ronnie Aguiar "Ekonominin yalnızca Karnaval sırasında beş milyar reais (971.55 milyon $) üreteceğine inanıyoruz. Bu bir rekor dur. Dünyanın her yerinden gelen herkesi karşılamaya hazırız” dedi.

rio-de-janeiro-karnavali.jpg

YAKLAŞıK 80.000 TURIST SEYAHAT EDECEK
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'ne göre, pandemi Brezilya'yı vurmadan önce 2020'de 55.000 olan yurt dışından yaklaşık 80.000 turistin Karnaval için Rio'ya seyahat etmesi bekleniyor.

Unidos do Viradouro samba üyesi Alessandra Araujo Rodrigues, "İş hacmi her zaman çok büyük. Her şeyi zamanında teslim edebilmek için acele ediyoruz, ancak buna değeceğini ve çok güzel olacağını umuyoruz" dedi.
Okul. 18-21 Şubat haftasında 150'den fazla Karnaval sokak bloğunun Rio sokaklarını ele geçirmesi bekleniyor, ancak kutlamalar tüm ay boyunca devam edecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA