20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

'RED BULL UÇUŞ GÜNÜ'NÜN GALİBİ 'COFFEE LOVERS' OLDU

İstanbul Caddebostan'da binlerce kişinin izlediği ve dördüncü kez düzenlenen Red Bull Uçuş Günü sona erdiğinde kazanan takım Coffee Lovers oldu.

'Red Bull Uçuş Günü'nün galibi 'Coffee Lovers' oldu

04 Ağustos 2019 Pazar 15:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL- Birçok ülkede düzenlenen ve büyük ilgi gören ‘Red Bull Uçuş Günü’, İstanbul'da Caddebostan Plajı'nda binlerce vatandaşın katılımıyla yapıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, yaratıcı kostümleri, eğlenceli sahne şovları ve birbirinden ilginç el yapımı uçuş aracına sahip 35 takım yarıştı. Takımlar 6 metrelik rampadan denize atlayarak en uzun mesafeye uçmaya çalıştı.

red-bull-ucus-gunu.jpeg

red-bull-ucus-gunu-001.jpg

BAŞKAN İMAMOĞLU HALKI SELAMLADI
Burcu Esmersoy ve Emre Karayel’in rampadan, Mustafa Özben ve DJ Funky C’nin alandan, Erman Yaşar ve Mesut Süre’nin ise canlı yayınla ekranlardan sunduğu etkinlik alanın her yerinden binlerce insana aktarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da beraberinde eşi ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı olduğu hlde alana gelip halkı selamladığı ve yarışmacılarla bir süre sohbet ettiği etkinlik yaklaşık 5 saatlik aksiyonun ardından sona erdi.

red-bull-ucus-gunu-002.jpg

KAZANAN TAKıM COFFEE LOVERS
İstanbul'da dördüncü kez düzenlenen Red Bull Uçuş Günü sona erdiğinde kazanan takım Coffee Lovers oldu. 48 puanla günün en yüksek derecesini elde eden, Barış Somer, Çetin Gürer, Ertuğrul Akyıldız ve Umut Öztürk’ten oluşan ekip 4. Red Bull Uçuş Günü'nün en iyisi olmayı başardı. İkinci takım Mother Force, podyumu tamamlayan takım ise Vecihi Team oldu. En uzun mesafeyi kateden takım ise Uçan Efeler oldu.
Bu sonuçların ardından birinci olan takım pilotluk eğitimi ödülünü kazanırken, ikinci olan takım ise bir Red Bull Air Race yarışını yerinde izleme şansı kazandı. Üçüncü olan takım ise Avusturya’da bulunan Hangar-7’de Flying Bulls ile uçma şansını yakalamış oldu. Takımların performansları jüri tarafından oylandı.
Tasarladıkları uçuş aracı ile en uzağa uçmayı başaran takım ise dünya turu bileti özel ödülünü kazandı.

red-bull-ucus-gunu-003.jpg
red-bull-ucus-gunu-004.jpg

red-bull-001.png

UÇAKLA AKROBASİ GÖSTERİSİ
Etkinlikte ayrıca pilot Dario Costa tarafından, Red Bull Air Race uçağı ile akrobatik uçuş şov gösterisi yapıldı. Ücretsiz etkinliğe binlerce İstanbullu katılırken, olası acil durumlara müdahale edilebilmesi için ambulans ve sağlık ekipleri alanda hazır bulundu.İstanbul'da en son 2013 yılında yapılan uçuş günü, dünyanın birçok ülkesinde düzenlenen, milyonlarca kişinin ilgiyle izlediği uluslararası bir organizasyon olarak biliniyor. Portekiz, İspanya, İrlanda, Rusya, Amerika, Polonya ve Fransa gibi ülkelerin ardından etkinlik İstanbul'da dördüncü kez düzenlendi.

red-bull-ucus-gunu-005.jpg
HAFIZALARDAN SİLİNMEYECEK
Tüm zamanların en eğlenceli ve sıra dışı havacılık etkinliği Red Bull Uçuş Günü, İstanbul'u dördüncü kez kanatları altına aldı. 35 takımın katıldığı, 200 bin kişinin yerinde izlediği havacılık şöleni, Caddebostan Plajı'nda hafızalardan silinmeyecek anlara sahne oldu.

red-bull-ucus-gunu-001.jpegred-bull-ucus-gunu-002.jpeg

UÇANLAR, UÇAMAYANLARDA YARTICILIK PUANLANDI
RedBull.com ve Red Bull’un Twitch hesabından canlı takip edilebilen Red Bull Uçuş Günü 11:45’ten itibaren start aldı. Uçanlar, uçamayanlar, sıra dışı kostümler ve şahane gösterilere sahne olan etkinlikte atlayışlarını gerçekleştiren yarışmacılar, hiç durmayan bir eğlencenin parçası oldular. 6 metrelik rampadan havalanıp serin sularla buluşan takımlar özel jüri tarafından yaratıcılık, performans ve mesafe üzerinden puanlandılar.

red-bull-ucus-gunu-003.jpegred-bull-ucus-gunu-004.jpeg

SONUÇ VE PUANLAR

1 Coffee Lovers 150

2 Mother Force 133

3 Vecihi Team 127

4 Radio2019 126

5 Anchor Uçan Tirnak Makasi 126

6 Freesolo 124

7 Olur Gider 124

8 Uçamayan Gagali 123

9 Out A Time 123

10 Tatli Rüyalar 122

11 Türk Sihir Bakanliği 120

12 Black Eagle 119

13 Dikaçu 117

14 Flying Bad 115

15 Turtles Kaçar Mario Kovalar 115

16 Azimli Siçan 113

17 Biz Onu Odtü'den Getirdik 112

18 Gurgula 111

19 Air Quartetto 110

20 Bir Cisim Yaklaşiyor 107

21 Uçan Efeler 104

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA