19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

RAFTİNGTE, ARAP TURİSTLERDE YÜZDE10'LUK ARTIŞ OLDU

Beşkonak Karbük Köprülü Kanyon'da rafting sezonunun sonuna yaklaşırken, sezon yoğunluğunu Arap turistler oluşturuyor.

Raftingte, Arap turistlerde yüzde10'luk artış oldu

04 Kasım 2019 Pazartesi 16:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA - Rafting sporu taleplerinde İranlı ve Arap turistlerde bir önceki yıla göre yüzde 10'luk artış oldu. Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Beşkonak Karbük Köprülü Kanyon'da rafting sezonunun sonuna yaklaşırken, sezon yoğunluğunu Arap turistler oluşturuyor. Köprülü Kanyon'da rafting turizmi İranlı turistlerin 'Nevruz Bayramı tatiliyle başladı ve sezon Avrupa'da yaşayan Pakistan ve Arap turistlerle sürüyor.

raftingte,-arap-turistlerde.jpg
raftingte,-arap-turistlerde-005.jpgRAFTİNGİ ARAP TURİST SEVDİ
Karabük Köprülü Kanyon Su Sporları Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, raftingciler olarak iyi bir sezon geçirdiklerini söyledi. Son 2 yıldır bölgede rafting yapımında Irak, Ürdün, Suudi Arabistan, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri ile Avrupa'da yaşayan Araplar'da yüzde 10'luk bir artış olduğunu söyledi. Armağan, 17 kilometrelik doğal parkurda yıllık ortalama 750 bin Rus, Avrupa, Iskandinav, Baltik ve Arap turistlerin rafting ve kano yaptiğini bildirdi.

raftingte,-arap-turistlerde-001.jpgBİRİNCİ SIRADA RUSLAR
Armağan, ''Geçen yıl 200 bin İranli ve Arap turist rafting yaptı. Bu rakam bu sene yüzde 10'luk artışla 220 bin oldu. Arap turistler parkur alanını çok seviyor. Raftingte birinci sırada Ruslar, ikinci sirada ise Almanlar bulunuyor'' dedi.


raftingte,-arap-turistlerde-002.jpgRAFTİNGTEN 20 MİLYON LİRA GELİR
Bölgede 40 raftıng su sporu yaptıran firmanın bulunduğunun belirten, Armağan, ''Rafting su sporundan, ulaştırmadan tanıtıma 35 kalem sektör ekmek yiyor. Bölgeye bağlı 10 köy halkı ekmeğini su sporundan çıkarıyor.Yıllık olarak raftingten ülke ekonomisine 20 milyon lira ekonomik girdi sağlanıor'' dedi.
raftingte,-arap-turistlerde-003.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA