19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

RAFTİNGCİLER NEVRUZ’DA İRANLI TURİSTİ DÜŞÜNÜYOR

Unseur Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Aziz Günyeli,'' Antalya İranlıların doğanın uyanışı ismini verdikleri Nevruz Bayramı'nda 2 haftalığına gelen İranlı turistleri de kaybetti.

Raftingciler Nevruz’da İranlı turisti düşünüyor

06 Mart 2021 Cumartesi 12:30

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA -
Korona Virüsü Covid 19 korunma tedbirleri kapsamında 2020 yılı 2 haftalık Nevruz Bayramı tatilinde Antalya şehir, alışveriş , Manavgat bot ve tekne turu ile Manavgat Beşkonak Köprülü Kanyon'da rafting yapmaya gelen İranlı turistleri yüzde 100 kaybetti.

rafting.jpgManavgat Beşkonak Köprülü Kanyon'da Nevruz Bayramı tatilinde her yıl 14 bin Acem rafting ve kano yapıyor. İranlı turizm uzmanı Unseur Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Aziz Günyeli,'' Antalya turizmi Covid 19 korunma tedbirleri kapsamında Alman ve Avrupalı turistleri kaybetme yanı sıra İranlıların doğanın uyanışı ismini verdikleri Nevruz Bayramı'nda 2 haftalığına gelen İranlı turistleri gerek Antalya, gerek Van, gerek Isparta'ya yüzde 100 kaybetti.

rafting-002.jpgrafting-003.jpg 2021 yılında pandemi tedbirleri kapsamında Nevruz Bayramı tatilinde Antalya'ya 21 Mart'ta İranlı turistlerin gelmesi noktasında belirsizlik sürüyor. Nevruz Bayramı tatilinde her yıl 150 ile 200 bin Acem Antalya ve Isparta'ya geliyor. Önümüzde bir aylık bir dönem var. Bu bir aylık dönem değerlendirilmezse Nevruz'da 200 bin Acem turisti kaybederiz. İki ülke sağlık ve kültür ve turizm bakanlarının çalışma yapmasını istiyoruz. '' diye konuştu.

rafting-001.jpgManavgat Karabük Beşkonak Su Sporları Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, 17 kilometrelik doğal kano ve rafting parkurunda bulunan 42 kano ve rafting işletmecisinin son 30 yıldır sezonu her zaman Nevruz Bayramı tatili için gelen İranlı turistlerle açtığını söyledi. Refik Armağan, '' Pandemi korunma tedbirleri kapsamında 2020 yılı Acemli turistleri yüzde 100 kaybettik. 2019 yılında 16 bin 900 İranlı turiste rafting yaptırmıştık.

rafting-002.jpgİngiltere, Belçika, Fransa, Hollanda, Almanya, Avusturya ve Kuzey Avrupa ülkelerinde yaşayan İranlılar pandemi döneminde bir önceki yıla göre yüzde 40 azalma oldu. Antalya'ya Nevruz'da gelen Acem turistler, rafting yanı sıra, Manavgat Irmağı'nda bot turuna çıkmayı da çok seviyor. İranlı maddi durumu iyi aileler giyim alışverişlerini marka mağazalardan yapıyor. Orta gelir grubuna sahip İranlılar ise turistik pazarlardan yapıyor. Buda sabit ve seyyar turizmci esnafına can suyu oluyordu. İranlı turistlerin Covid 19 korunma tedbirleri kapsamında 2021'de Antalya'ya gelip gelmeceyeceği '' muallak'' bir durum. '' ifadesinde bulundu.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA