16 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara22°C
  • Antalya25°C

RADİSSON HOTEL GROUP, GLASGOW BİLDİRGESİ'Nİ İMZALADI

Turizmde İklim Eylemine İlişkin Glasgow Deklarasyonu, turizmde iklim eylemini hızlandırma ve önümüzdeki on yıl içinde emisyonları yarıya indirme ve mümkün olan en kısa sürede net sıfır emisyona ulaşma küresel hedeflerini içeriyor.

Radisson Hotel Group, Glasgow Bildirgesi'ni imzaladı

18 Kasım 2022 Cuma 12:00

MANİLA, MINNETONKA, MINNESOTA, ABD - Radisson Hotel Group (RHG), grubun sürdürülebilirlik taahhüdünü yeniden teyit eden Glasgow Deklarasyonu'nu imzaladı. Turizmde İklim Eylemine İlişkin Glasgow Deklarasyonu, 2050'ye kadar turizmde iklim eylemini hızlandırma ve önümüzdeki on yıl içinde emisyonları yarıya indirme ve mümkün olan en kısa sürede net sıfır emisyona ulaşma küresel hedeflerini desteklemek için güçlü taahhütler sağlama ihtiyacı konusunda artan aciliyet için bir katalizördür.Radisson Hotel Group, Glasgow Bildirgesi'ni imzalayarak sürdürülebilirliğe olan bağlılığını yeniden teyit etti.
glasgow-deklarasyonu.jpg

radisson-hotel-group-006.jpgRHG, konaklama endüstrisinin iklim değişikliğine, sürdürülebilirliğe, yenilenebilir enerjiye, yeşil bina tasarımına, yeşil hareketliliğe ve 2050 yılına kadar net sıfır Konaklama hedefini hedefleyen Otel Sürdürülebilirlik Temelleri'nin oluşturulmasına yönelik tepkisinde değişiklik sağlamak için önemli adımlar attı.
RHG, 2050 yılına kadar net sıfır olma taahhüdüyle uyumlu olan yakın vadeli Bilim Temelli Hedeflerinin (SBT'ler) onayını ve geçerliliğini almanın yanı sıra, net hedefler belirlemiş ve mutlak Kapsam 1 ve Kapsam 2 sera gazı emisyonlarını yüzde 46 oranında azaltmayı planlamıştır. 2030'dan önce yüzde 28'e kadar yakıt ve enerji ile ilgili faaliyetlerden ve franchise'lardan kaynaklanan mutlak Kapsam 3 sera gazı emisyonlarını aynı zaman çerçevesi içinde yüzde 28 oranında azaltmak.

glasgow-deklarasyonu.png
Deklarasyon Glasgow'da yapılan Dünya İklim Toplantısına katılan World Tourism Organisation (UNWTO) the UN Environment Programme (UNEP), VisitScotland, the Travel Foundation and Tourism Declares a Climate Emergency were joined by United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC), Caribbean Hotel and Tourism Association, European Tourism Association, Inkaterra, Intrepid Group, Machu Picchu, Oregon Coast, Radisson Hotel Group, South Pacific Tourism Organization, The Long Run, and The Travel Corporation (TTC) tarafından kabul edilmiş ve sürdürülebilir turizm anlayışıyla kurumların uyması önerilmişti.
pololikashvili-.png
UNWTO Genel Sekreteri toplantıda Zurab Pololikashvili şunları söylemişti “Hepimiz turizmin oynayacağı önemli bir rolün olduğunun farkındayız. İklim değişikliğine karşı oldukça savunmasızdır ve sera gazı emisyonlarına katkıda bulunurken, adaptasyona katkıda bulunmak için iyi bir konumdadır. Ancak hiçbir kuruluş bunu tek başına çözemez. Bu nedenle, değişimi hızlandırmak için sektör genelinde tutarlı bir yaklaşımla acilen birlikte çalışmamız gerekiyor ve bu nedenle turizm paydaşlarını Turizmde İklim Eylemi üzerine Glasgow Deklarasyonu'na katılmaya teşvik ediyorum.”


İki temel etki kaldıracı olarak enerji verimliliğine ve yenilenebilir enerjiye odaklanan bir stratejiyle karbon ayak izini azaltan grup, şu anda bir enerji geçiş sürecinden geçiyor ve ana pazarlarının her biri için özel olarak hazırlanmış en büyük karbon azaltma etkisini elde etmek için tasarlanmış yenilenebilir enerji çözümlerini kullanıma sunuyor. .

radisson-hotel-group-007.jpgSon on yılda RHG, yüzde 30 enerji verimliliği tasarrufu sağladı ve yüzde 100 Karbon Nötr toplantılarıyla müşterileri için 45.000 tondan fazla karbonu dengeledi. 2019 yılına kıyasla grup, 2021'de karbon emisyonlarını metrekare başına yüzde 22 ve su ayak izini de metrekare başına yüzde 23 azalttı.

Bina LEED, BREAM ve EDGE sürdürülebilir bina sertifikalarıyla uyum içinde olan RHG, net sıfıra giden yola katılmak isteyen ileri görüşlü varlık sahipleri için ek bir çerçeve ve modelleme araçları sağlayan kendi Build Planet yönergelerini tanımlamıştır.

radisson-hotel-group-001.pngAyrıca RHG, Allego ile ortaklaşa EMEA genelinde 510'un üzerinde elektrikli araba şarj istasyonu ağını genişletmeyi planlıyor. Grup ayrıca kısa bir süre önce Almanya'nın Frankfurt kentinde ilk ultra hızlı Elektrikli Şarj Merkezini piyasaya sürdü ve bu Eylül ayında Hindistan'daki Radisson Blu Plaza Delhi Uluslararası Havaalanında SunFuel ile ortaklaşa ilk Elektrikli Araç (EV) şarj cihazlarını kuracak.

Ayrıca RHG'nin Güney Asya'daki portföyüne ek elektrikli araç şarj cihazları kurma planları da var.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA