20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

QATAR AİRWAYS'İN İLK UÇAĞI İZMİR'E İNİŞ YAPTI!

Qatar Airways'in Katar'ın başkenti Doha'dan İzmir'e doğrudan ilk seferini yapan uçağı, havayolu şirketinin Türkiye’ye açılan yedinci uçuş noktası İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na iniş yaptı.

Qatar Airways'in ilk uçağı İzmir'e iniş yaptı!

23 Mayıs 2019 Perşembe 22:00

İZMİR- Qatar Airways'in (Katar Havayolları) Katar'ın başkenti Doha'dan İzmir'e doğrudan ilk seferini yapan uçağı, havayolu şirketinin Türkiye'ye açılan yedinci uçuş noktası İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na iniş yaptı.
Qatar Airways'in (Katar Havayolları) Katar'ın başkenti Doha'dan İzmir'e doğrudan ilk seferini yapan uçağı, havayolu şirketinin Türkiye’ye açılan yedinci uçuş noktası İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na iniş yaptı.

qatar-airways-001.jpg

Airbus A320 ile gerçekleştirilen QR 347 sefer sayılı Qatar Airways uçuşu, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda geleneksel su arkı ile karşılandı. Uçaktan inen 95 yolcu, çiçeklerle karşılandı.
Qatar Airways'in Doha'dan İzmir'e doğrudan ilk seferini yapan uçağı, 95 yolcu ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na iniş yaptı. İnişte uçağı karşılayan VIP konuklar arasında; Katar Türk Büyükelçisi Fikret Özer, Mülki İdare Amiri Aydın Memük, Adnan Menderes Havalimanı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Başmüdür Yardımcıları Necmi Karakoç ve Hasan Çıracı ile TAV Ege Genel Müdürü F. Erkan Balcı bulundu. Katar Havayolları’nın Avrupa’dan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Sylvain Xavier Bosch da İzmir’e yapılan ilk uçuşa katıldı.

qatar-airways-002.jpg

"Dünya ile İzmir'in yeni bağlantısı"
İlk sefer sonrası düzenlenen törende konuşan Katar Türk Büyükelçisi Fikret Özer, "Bugün, Katar Havayolları gibi prestijli bir havayolunun İzmir gibi ülkemizin incisi olan bir şehre sefer başlatması İzmir için dönüm noktalarından birini teşkil edecektir. Ülkeler arasında ilişkilerin en önemli unsuru iletişim ve ulaşımdır. Bu seferle, dünya ile İzmir’in yeni bir bağlantısı olacağını umuyorum. Katar kardeş halkının iki yıl önce maruz kaldığı ambargo sırasında İzmir, Katarlıların zihninde çok önemli bir yer kazanmıştır. Zira Katar’a ambargo başladığında Katar’ın günlük gıda ihtiyaçlarının yüzde 55’i sınır ötesinden geliyordu. Bu ambargonun başladığı ilk gün, insanlardaki panik havasıyla marketlerin rafları boşalmıştı. 48 saate varmadan ülkemizden temin edilen gıda maddeleri raflara indi ve Katar halkı öyle bir krizi son derece yumuşak bir şekilde atlatmış oldu" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA