20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

QATAR AİRWAYS, 46 NOKTAYA UÇTU, ANCAK %20 GERİ SAYDI

Qatar Airways, Ağustos ayında 46 Avrupa havalimanına hizmet verdi, ancak uçuşlar %20 azaldı

Qatar Airways, 46 noktaya uçtu, ancak %20 geri saydı

21 Temmuz 2023 Cuma 20:00

LONDRA - Cirium program bilgilerine göre Qatar Airways, Ağustos ayında Doha merkezinden her hafta 1.880 giden yolcu uçuşu gerçekleştirdi. 522 kadarı Avrupa'ya, bu da onu havayolunun Asya-Pasifik'ten sonra ikinci en büyük bölgesi yapıyor.

Avrupa, Ağustos 2019'a kıyasla neredeyse yüzde dokuz düşüşle dört uçuştan birinin (%27,8) biraz fazlasını oluşturuyor. Avrupa, Qatar Airways'in açık ara en az kurtarılan bölgesi olmaya devam ediyor ve uçuşlar eskisinden beşte bir daha düşük. Buna karşılık, Orta Doğu içi hizmetler sözde Katar ablukasının sona ermesinden bu yana neredeyse yarı yarıya arttı ve Kuzey Amerika da çok güçlü bir şekilde büyüdü.

qatar-airways,-002.pngqatar-airways,-003.pngAğustos ayında 46 Avrupa destinasyonu; Londra LHR bir numara

Cirium verileri, Qatar Airways'in Ağustos ayında Avrupa'da (46), Afrika'da (29), Orta Doğu'da (24), Kuzey Amerika'da (13) ve Güney Amerika'da (bir) olduğundan daha fazla havalimanına hizmet verdiğini söylüyor. Sadece Asya-Pasifik daha geniş bir ağa sahiptir (53). Bu, havayolunun kendi hizmetlerine dayalıdır ve Helsinki gibi onun adına başka bir taşıyıcı tarafından işletilen hizmetleri temel almaz.

Avrupa hizmetlerinin dörtte üçü, Qatar Airways'in çift koridorlu ekipmanı, özellikle Boeing 787-8 (Ağustos ayında haftalık 108) ile sağlanmaktadır. Bununla birlikte, en çok kullanılan tip, aslında tek koridorlu Airbus A320'dir (haftada 133). 4.220 kilometrelik mesafeyi kapsayan Prag'a kadar uzanan 19 Avrupa havalimanına hizmet vermektedir.

Qatar Airways'in Avrupa destinasyonlarına haftada ortalama 11 sefer yapılıyor ve 20 günde 2 veya daha fazla uçuş yapılıyor. 47 haftalık – A380 ile 14 – Londra LHR, Qatar Airways'in önde gelen Avrupa rotasıdır. Aslında, operatörün tüm ağında en çok hizmet verdiği rotadır.

qatar-airways,-004.pngİngiltere uçuşlarda lider ülke, Türkiye destinasyonlarda

Qatar Airways'in Avrupa'daki 46 uçuş noktası 25 ülkede bulunuyor. Haftalık 100 uçuşla İngiltere bir numara. Beş havalimanına hizmet verilmektedir: Londra LHR, Londra LGW, Manchester, Edinburgh ve Birmingham. Cardiff, önemli mali teşviklerden büyük ölçüde etkilenen havayolunu Mayıs 2018'den Mart 2020'ye kadar memnuniyetle karşılasa da, geri dönüp dönmeyeceği belli değil. Buna karşılık, Birmingham 6 Temmuz 2023'te (günlük) yeniden başladı.

Haftalık 35'ten %60 artışla 56'ya çıkan uçuşlarla 2019'a kıyasla iki sıra tırmanan Almanya'nın güçlü büyümesine dikkat edin. Bu, 15 Kasım 2022'de (günlük) Düsseldorf'un tanıtılmasından ve hem Emirates tarafından hevesle aranan bir destinasyon olan Berlin'e hem de Frankfurt'a ek bir günlük hizmet eklenmesinden kaynaklanmaktadır.

Qatar Airways, yedi havalimanı ile Türkiye'de diğer tüm Avrupa ülkelerinden daha fazla noktaya hizmet vermektedir: Adana, Antalya, Ankara, Bodrum, İstanbul IST, İstanbul SAW ve Trabzon (aşağıya bakınız). Türkiye, havayolunun kıtada en çok hizmet verdiği ikinci ülke konumuna yükseldi. Kesintileri - ve diğerlerinin büyümesi - dördüncü sıraya düştüğü anlamına gelen İtalya'nın yerini aldı.

qatar-airways,-005.pngqatar-airways,-005.png

Bu yıl üç yeni Avrupa rotası

Qatar Airways, A320'yi kullanarak 16 Haziran'da Trabzon'u (3 haftada bir) başlattı. Türk şehri son zamanlarda Orta Doğu'dan çok fazla büyüme gördü. 1.280 kilometrelik rotada Pegasus'a katılan ikinci havayoludur (Haziran 2022'de başladı; 2 haftada bir).

Lyon, havayolunun bugüne kadar ilk kez üç Fransız havalimanına hizmet verdiği 3 Temmuz'da (4 haftada bir) başladı. Ve dördüncüsü - Toulouse - 18 Temmuz'da (3 haftada bir) başlıyor. Paris CDG (günde 3 kez) ve Nice'e (haftada 4 kez) eklendiğinde, Qatar Airways'in taşıyıcının en çok hizmet verdiği altıncı Avrupa ülkesi olan Fransa'ya haftada 32 uçuşu vardır.
qatar-airways,-006.png

Kaynak: Air Service One
Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA