19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

QANTAS'IN 10 DAKİKALIK UZUN GÜVENLİK VİDEOSU TEPKİ ALDI

Avustralya bayrak taşıyıcısı yeni videoyu bazı destinasyonlarını sergilemek için kullandı ancak halkın tepkisi olumlu olmadı.

Qantas'ın 10 dakikalık uzun güvenlik videosu tepki aldı

24 Ocak 2024 Çarşamba 09:00

SYDNEY - Qantas, personelin ve sık uçan yolcuların yer aldığı ve 14 destinasyonu gösteren yeni bir güvenlik videosu yayınladı.Videonun amacı, yolcuları güvenlik prosedürleri konusunda bilgilendirmek ve seyahat ve turizmi tanıtmaktır. Video çok uzun olduğu için eleştirilere maruz kaldı ancak Qantas, çevrimiçi sürümün genişletildiğini ve uçuş sırasındaki sürümün kısaltıldığını açıkladı.

Dünyanın dört bir yanındaki birçok şirket için yeni bir takvim yılının başlangıcı, 'yeni yıl, yeni ben' ruhuyla şu ya da bu şekilde yeniden markalaşmak için uygun bir fırsatı temsil ediyor. Avustralya bayraklı havayolu Qantas için bu, uzunluğu nedeniyle eleştirilere maruz kalan yeni bir güvenlik videosu şeklinde yapıldı.

qantas-004.pngDEĞİŞİM ZAMANI

Qantas'ın yeni güvenlik videosu, yüzüncü yıl kutlamalarıyla birlikte yeni bir yinelemeyi yayınladığı 2020'den bu yana bu cephedeki ilk değişikliği temsil ediyor. En son sürümde hem Qantas personeli hem de sık uçan yolcular yer alıyor ve dünya çapında 14 destinasyondan 40 gün boyunca çekilen video klipler yer alıyor. Yayınlanmasıyla ilgili yorum yapan Qantas Müşteri Direktörü Catriona Larritt şunları söyledi:

"Video, müşterilerimize güvenlik prosedürleri hakkında bilgi vermekle ilgilidir ve biz de videoyu, özellikle de aksi takdirde görmezden gelebilecek düzenli uçuş yapanlar için mümkün olduğunca ilgi çekici hale getirmeye çalışıyoruz. Kendi iyi seyahat eden ekip üyelerimizi ve müşterilerimizi öne çıkarmaktan gurur duyuyoruz. Sadece güvenlik mesajını iletmekle kalmıyor, aynı zamanda insanlara deneyimlemedikleri destinasyonları keşfetme konusunda ilham vererek seyahat ve turizmi de teşvik ediyor."

Yukarıda yer alan yeni güvenlik videosu, Avustralya bayraklı taşıyıcının 12 farklı dilde hazırladığı Qantas uçuşlarında bu haftadan itibaren yayınlanacak. Havayolu, çarpıcı görsellerle yolcuların ilgisini canlı tutarak videonun güvenlik mesajına olan ilgiyi artırmayı amaçlıyor. Ancak, çeşitli nedenlerden dolayı zaten çevrimiçi olarak ateş altında kaldı.

ATEŞ ALTINDA

Bu eleştirinin katalizörü, Qantas'ın sosyal medyada yayınladığı videonun bir versiyonundan kaynaklanıyor gibi görünüyor. Yukarıda yer alan altı dakikalık versiyonun aksine, bu yinelemenin uzunluğu neredeyse 10 dakikaya ulaşıyor ve çeşitli çevrimiçi yorumcular, böyle bir videonun yolcuların dikkatini çekemeyecek kadar uzun olduğunu savunuyor.


qantas-003.pngBu tür videolarda özetlenen güvenlik prosedürlerinin önemi göz önüne alındığında, bu tür endişeler anlaşılabilir. Sonuçta, diğer hususlar da dahil edildiğinde, yolcuların dikkati dağılabilir ve bu bilgiyi akılda tutamayabilirler. Sky News ayrıca videonun hiçbir yerinde bir Qantas uçağının görünmediğini, bunun yerine karakterlerin çeşitli yerlerde araba ve tekneyle seyahat ederken görüldüğünü belirtiyor.

Doğal olarak, Qantas'ın yeni güvenlik videosunun toplayacağını umduğu tepki bir eleştiri yağmuru değil. Ancak, sosyal medya üzerinden " Bu, güvenlik videomuzun yalnızca çevrimiçi görüntülemeye yönelik genişletilmiş bir sürümüdür. Uçak içi sürümü oldukça yoğun olacaktır ." şeklinde açıklama yaparak konuyu hızlı bir şekilde açıklığa kavuşturdu.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA