20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

PROF.DR. ORTAYLI İRAN'DA TUREV GEZİSİNDE 70'İNE BASTI

TUREV'in İran Kültür ve Eği̇ti̇m Gezi̇si̇nin 3.üncü gününde Türkiye'ye tarihi sevdiren Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın 70'inci doğum günü kutlandı.

Prof.Dr. Ortaylı İran'da TUREV gezisinde 70'ine bastı

21 Mayıs 2016 Cumartesi 20:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
TAHRAN / KASHAN /ISFAHAN (İRAN) -
Turist Rehberleri Vakfı-TUREV Başkanı Çimen Filiz Paşa önderliğinde profesyonel turist rehberleri ve konukların katılımıyla 18-26 Mayıs arasında düzenlenen İran Kültür ve Eği̇ti̇m Gezi̇si̇’nin 3.’üncü gününde Türkiye’ye tarihi sevdiren Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın 70’inci doğum günü kutlandı. Kutlamada Türk Hava Yolları'nın Isfahan Müdürü Recep Emanet'de yer aldı.

ortayli2.jpg

ortayli-hediye.jpg
Rehber Daniel Benbaneste'nin minik tahta kaşık hediyesini herkese gösterdi.

ortayli-isfahan-kuran.jpg
İran'ın Kum şehrinde El Mustafa Üniversitesi öğrencisi Ali Rıza Yeşil ve akrabaları Semai ve Riyazı Şeren'in armağanı küçük kuranı inceledi

ortayli-ders-3.jpg
Prof.Dr. Ortaylı rehberlere tarihi eserlerin bilinmeyen yanlarını yerinde anlattı

ortayli-ders-1b.20160522072953.jpg

ortayli-ders-1a.jpg

ortayli-ders-1b.20160522072914.jpg

REHBERLERE YERİNDE DERS VERDİ

Isfahan’da rehberlerl ve geziye katılanlarla buluşan Prof.Dr. Ortaylı gündüz rehberlerle birlikte dünyanın en büyük ikinci meydanı olarak bilinen İmam Meydanı’nda Ali Kapu Camii, Şeyh Lütfullah Camii hakkında bilgi verdi .

ortayli5.jpg

ORTAYLI: 70 YAŞINDA OLDUM
Akşam ise Abbasİ Otel’de Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın doğum gününde pasta kesilerek doğum günü kutlandı. Pastanını üzerindeki soru işareti şeklinde ki mumu üfleyen Prof.Dr. Ortaylı “Benim yaşımı gizleyecek yanım yok. 70 yaşıma bastım” dedi. Daha sonra rehberler kendisini kutlayarak çeşitli hediyeler verdi. Gece ise hep birlikte Isfahan Köprüleri gezildi.

isfafahn-kopru2.jpg

isfahan-kopru.jpg

İRAN’IN KÜLTÜREL DEĞERLERİ GEZİLİYOR
Turist Rehberleri Vakfı-TUREV Başkanı ve A-Level Turizm firması sahibi Çimen Filiz Paşa, Lilium Seyahat Acentesi sahibi Yücel Mutlu ve İran’da Beyan Medya işbirliğinde düzenlenen İran Kültür ve Eği̇ti̇m Gezi̇si̇”inde Tahran, Kashan, IsfahanYazd ve Şidaz şehirlenideki tarihi ve kültürel değerler geziliyor.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA