19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

PİLOT SIKINTISI BÖLGESEL HAVAYOLLARI İÇİN ENDİŞE KAYNAĞI OLUYOR

United ve Southwest'in pilot alımlarına duraklamaları, pandemi sonrasında ABD havayolu endüstrisini etkileyen pilot açığının sona erdiğini gösteriyor.

Pilot sıkıntısı bölgesel havayolları için endişe kaynağı oluyor

11 Nisan 2024 Perşembe 10:00

NEWYORK - United ve Southwest'in pilot alımlarına duraklamaları, pandemi sonrasında ABD havayolu endüstrisini etkileyen pilot açığının sona erdiğini gösteriyor.

Ana hat taşıyıcıları pilot eksikliklerinin üstesinden gelmiş ve bazı durumlarda Boeing teslimatlarındaki gecikmeler ve Airbus uçak bakım sorunlarının kapasite artışını engellemesi nedeniyle çok fazla pilota sahip olmaktan endişe duysa da , American Eagle, United Express ve Delta için uçuş yapan bölgesel taşıyıcılar Bağlantı, kaptan eksikliği nedeniyle kısıtlı olmaya devam ediyor.

Ancak iyi haber şu ki, ana hat taşıyıcılarındaki işe alımlardaki yavaşlama, ana hat taşıyıcılarının kaptanlarını yutması nedeniyle 2022 ve 2023'te rekor pilot kaybıyla karşı karşıya kalan bölgesel havayollarına, onlara yetişme şansı verebilir.

pilot-002.jpg

Nevada merkezli pilot danışma FAPA'nın başkanı ve başkanı Louis Smith, "İşe alımdaki yavaşlamanın ne kadar süreceği bağlı olarak, bölgesel havayolları çöle park etmiş daha büyük uçaklarını çekebilir ve operasyonlarını tam bir programa dönüştürebilir" dedi.

Pilot kariyer hizmetleri danışmanı Kit Darby, böyle bir senaryonun, büyük taşıyıcıların ana hat operasyonlarını daha sağlam bir bölgesel güzergah listesiyle beslemelerine, talebi artırmalarına ve kârlılığa yardımcı olmalarına olanak sağlayabileceğini söyledi.

Darby, "Havayolları kârlıysa, bunu daha fazla uçağa ve daha fazla rotaya dönüştürmek isteyecekler ve daha fazla pilota ihtiyaç duyacaklar" diye ekledi.

Ana hat taşıyıcıları arasındaki pilot işe alımlarındaki yavaşlamanın en açık örneği, United'ın Boeing uçak teslimatındaki gecikmeler nedeniyle Mayıs ve Haziran aylarında işe alımları duraklatma kararı ve yine Boeing'deki gecikmelerden etkilenen Southwest'in bu aydan itibaren işe alımlara süresiz olarak ara vermesidir.

United ayrıca Mayıs ayında pilotlara gönüllü izin teklifinde bulundu .

Ancak yavaşlama bundan daha kapsamlı. FAPA verilerine göre, bu yılın ilk iki ayında ABD'nin en büyük 10 ana havayolu şirketi 1.700'den az pilot kiraladı; geçen yıl bu sayı 2.200'den fazlaydı.

Bu taşıyıcıların hem 2022 hem de 2023'te yaklaşık 13.000 pilotu işe almasından sonra, pandemi öncesi hıza göre %250'den fazla bir artışla, nihai bir yavaşlama muhtemelen kaçınılmazdı.

Üç Büyük için bu işe alımlar kendi bölgesel ağlarının pahasına gerçekleşti, çünkü bölgesel ortakların kaptanları onların birincil işe alım kaynaklarıydı.

CEO Chip Childs, Ocak ayı itibarıyla, ABD'nin en büyük bölgesel taşıyıcısı SkyWest'in pandemi öncesi rakamına yaklaşık 1.000 pilot eksik kaldığını söyledi.

Uçuş okullarının iyi bir şekilde donatıldığını belirterek, birinci subayların artık sorun olmadığını söyledi. Ve FAA istatistikleri, son iki yılda yeni Hava Taşıma Pilotu lisanslarının verilmesinde bir artış olduğunu gösteriyor.

Daha az kaptan, bölgesel uçaklar yere indirildi

Bölgesel taşıyıcılardaki eksiklik, ticari bir taşıyıcıda 1000 saat uçmak zorunda olan kaptanlardan kaynaklanıyor. Mevcut kaptan eksikliği, uçakların yerde kalmasına neden olmaya devam ediyor.

Geçen yılın sonu itibarıyla American'ın depolarında 77 American Eagle uçağı, United'ın 103 bölgesel jeti ve Delta'nın ise 14 park edilmiş bölgesel uçağı bulunuyordu. ABD'nin en büyük bölgesel ağına sahip olan ve bu bölgesel avantajı uzun vadeli stratejisinin odak noktası haline getiren American, bölgesel uçaklarının tamamını 2026 yılına kadar tekrar hizmete almayı beklemiyor.

Kıtlık, bölgesel taşıyıcıları güçlü önlemler almaya zorladı. Darby tarafından derlenen rakamlara göre, ABD bölgesel pilotunun ortalama ilk yıl ücreti yalnızca Temmuz 2022 ile geçen yılın Mart ayı arasında 74.000 dolardan 109.000 dolara çıktı. Bu arada, teklifleri geçen aya kadar uzatılan Amerikan yan kuruluşu PSA da dahil olmak üzere bazı taşıyıcılar, doğrudan giriş yapan kaptanlara 200.000 dolarlık işe alım ikramiyesi teklif etti.

Darby, talebin çok uzun sürmeyecek kadar güçlü kalması koşuluyla, ana hat taşıyıcıları arasında pilot işe alımlarındaki yavaşlamanın bölgesel taşıyıcılar ve tüm ABD havayolu sistemi için hoş bir soluklanma olabileceğini söyledi.

Pilotların işe alınması ve eğitimi konusunda "Sistem muazzam bir stres altında" dedi. "Son birkaç yıldır herkes daha önce hiç olmadığı bir hızda ilerliyor."

Uzun vadede belirsizlik

Uzun vadeli pilot arz görünümü belirsiz.

Ekim ayında, danışmanlık firması Oliver Wyman, Kuzey Amerika'da bir pilot açığının önümüzdeki on yılda da devam edeceğini, 2032'de 13.000 pilotluk bir açığın bugün mevcut olana benzer olacağını tahmin etmişti.

Oliver Wyman'ın havacılık ortağı Daniel Rye, Oliver Wyman'ın 2025-26'da zirveye ulaşmasını beklediği 65 yaşında zorunlu emekliliklerin sektör büyümesiyle birleştiğinde, pilot sertifikasyon seviyeleri yüksek hızda devam etse bile açığın giderilmesinde zorluklar yaratacağını söyledi. pratik.

Tüketici talebi de dahil olmak üzere daha geniş ekonomik tablonun zaman içinde nasıl görüneceğini tahmin etmek daha zor.

Rye, "Filo teslimatlarının beklenenden düşük kaldığı ve pilot talebindeki artışın sessiz kaldığı, bunun da ABD'deki pilot açığının azalmasına yol açtığı kesinlikle bir senaryo var" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA