19 Ekim 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara4°C
  • Antalya17°C

PHASELİS'İ BETONLAŞTIRARAK ZARAR VERİLİYOR

Milletvekili Av. Cavit Arı, Kemer Tekirova'da bulunan ve 1. derece Sit alanı içinde olan Phaselis Antik Kent içinde bulunan Cennet Koyunu Kültür ve Turizm Bakanlığı eli ile betonlaştırılarak cehenneme çevrileceğini söyledi.

Phaselis'i betonlaştırarak zarar veriliyor

15 Mart 2023 Çarşamba 17:48

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı, Antalya'nın pandemi öncesi yıllık 16 milyon yabancı turist ağırlaması yanında 350 ile 400 arası tarihi ören yerinin olduğu dünyanın tek şehri olduğunu söyledi. Milletvekili Cavit Arı,  Manavgat'ta bulunan depremzedeleri partililerle birlikte yaptığı açıklamada, AKP iktidarının Antalya'da tarihi, doğal güzellikler , su kaynakları kanyon ve tarihi ören yerlerine zarar vermekten  bile çekmediklerini  sürdü. 

phaselis-antik-kenti’-008.jpgphaselis-antik-kent-001.jpgCHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, '' İki yıl önce Manavgat'ta meydana gelen 100 yılın orman yangınında 65 bin hektar ormanlık alan yandı. Bu yanan yerlerinden biride Bucak şeyhler Mahallesinde bulunan Lyrbe(Seleukeia)   Antik Kentte 100 yaşındaki çam ağaçları da yandı.  Ağaç kesimi ve kesilen tomrukların yapımını yapan yüklenici firma tarihi ören yerinde Side Müzesi'nden izin almadan kaçak 400 metre yol açarak tarihi eserlere zarar verdi.  Şimdide aynı akıbeti dünyaca ünlü turizm destinasyonu Kemer'de 1. derece Sit alanı içinde bulunan  Phaselis Antik Kent içinde bulunan Cennet koyunda betonlaşmaya giderek tarihi ve kültürel ile ekolojik varlıklarımıza zarar veriyorlar. Bu iktidar doğamıza, yaylarımıza, su kaynaklarımıza, mermer ve taş ocaklarına ruhsat vererek bitki çeşitliliği, endemik türlerin yok edilmesi ile tarihi ören yeri içinde bulunan tarihi eserlere zarar vermekten kaçınmaz oldular. Bu iktidar doğal olan güzel olan tarihi ve antik olan her şeye düşman. ''dedi.

phaselis-antik-kent-002.jpgKültür ve Turizm Bakanlığı'nın Antalya turizminin çok önemli destinasyonlarından biri olan Kemer Tekirova'da bulunan ve 1. derece Sit alanı içinde olan Phaselis Antik Kent içinde bulunan Cennet Koyunu Kültür ve Turizm Bakanlığı eli ile betonlaştırılarak cehenneme çevrileceğini söyledi. 
Phaselis Antik Kent içinde bulunan Cennet Koyunu betonlaştırılarak cehenneme çevrilecek olmasını tek sorumlusunun kendiside Antalyalı olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy  olduğunu kaydetti.  CHP'li Arı,''1 derece Sit alanı içinde bulunan Phaselis Antik Kentte bulunan Cennet Koyunun betonlaştırılarak cehenneme çevrilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Cennet Koyunun betonlaşmaya açılmasının müsebbibi bizzat kendisi de Antalyalı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 'dur. Bakan Ersoy'a gereken cevabı 14 Mayıs'ta sandıkta Antalya halkı gereken cevabı verecektir. AKP iktidarının derelere, yaylalara, tabi güzellikleri olan yerlere ve tarihi ören yerlerine karşı düşmanlığı var. Zaten Cennet Koyu Nun betonlaşması ,ve bitirilmesi 2 aya göre yapılmış . Adeta seçime kadar yangından mal kaçırır gibi adrese teslim ihale yapılmış.'' diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA