19 Ekim 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara4°C
  • Antalya17°C

PHASELİS ANTİK KENT'İN BETONLAŞMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Milletvekili Cavit Arı ve partililer Phaselis Antik Kentte bulunan Cennet Koyunun beton olmasına tepki gösterdi.

Phaselis Antik Kent'in betonlaşmasına izin vermeyeceğiz

05 Mart 2023 Pazar 09:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Kemer/Antalya -
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Ac. Cavit Arı, Antalya turizminin çok önemli destinasyonları ndan biri olan Kemer Tekirova da yer alan Phaselis Antik Kentinde bulunan Cennet Koyunun Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tahrip edilmesine tepki gösterdi. CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Milletvekili Cavit Arı ve partililer Phaselis Antik Kentte bulunan Cennet Koyunun beton olmasına tepki gösterdi.

phaselis-antik-kenti’-007.jpgCHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, yaptığı açıklamada ,''SİT i alanına günübirlik tesisler, restoran, kafeterya, otopark ,karşılama merkezi, cankurtaran ve ünitesi duş ve tuvaletlerden oluşan çok sayıda yapı ve inşaat yapılarak betonlastırılıyor. Burası 1. Derece SİT alanı , tarihi ören yerine plajlar açarak o bölgeyi betonlaştırma dünyada görülmemiş bir şey. Bu insanlığın kültür mirası olan tarihi, kültürel ve arkeolojik varlıklara yapılmış en büyük saygısızlık. Bu betonlaşmanın en büyük sorumlusu Kültür ve Turizm Bakanı ile temsil ettiği anlayıştır. Buranın beton olmasına asla izin vermeyeceğiz. Milletimiz deprem acısı ile beyefendiler yangından mal kaçırır gibi tarihi ören yeri içinde beton dökerek günübirlik tesisler, restoran , kafeterya yapma derdinde.'' diye konuştu.

phaselis-antik-kent.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA