19 Ekim 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara4°C
  • Antalya17°C

PHASELİS ANTİK KENT İÇERİSİNDEKİ KOYLARA HALK PLAJI YAPILAMAZ

Milletvekili Çetin Osman Budak, " Millet depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak için uğraşırken Kültür ve Turizm Bakanlığı yangından mal kaçırır gibi 1. Derece SİT alanını rant için talan edilmesi bin önünü açıyor. "dedi.

Phaselis Antik Kent içerisindeki koylara halk plajı yapılamaz

02 Mart 2023 Perşembe 11:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Kemer/ Antalya -
CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak,Birinci derece SİT alanı statüsünde olan Antalya Phaselis Antik Kent içerisindeki iki koya halk plajı yapmayı TBMM gündemine taşıdı. Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya turizminin gözbebeklerinden biri olan Kemer'de tarihi ören yeri içinde bulunan bir yerden iki koyun rant elde edilmek için halk plajı yapılmasına tepki gösterdi. Milletvekili Çetin Osman Budak, " Millet depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak için uğraşırken Kültür ve Turizm Bakanlığı yangından mal kaçırır gibi 1. Derece SİT alanını rant için talan edilmesi bin önünü açıyor. "dedi.
phaselis-antik-kenti’-006.jpg

phaselis-antik-kenti’-004.jpgKültür ve Turizm Bakanlığı, Birinci Derece Arkeolojik Sit Alanı statüsündeki Phaselis Antik Kenti içerisindeki Bostanlık ve Cennet koylarında iki halk plajı yapmak için doğa katliamına başladı” diyen Budak, birinci derece arkeolojik SİT alanlarına çivi bile çakılmasının yasak olduğunu hatırlattı. Budak, “Tüm ülkenin gözü, kulağı, yüreği deprem bölgesinde iken Bakan Ersoy yangından mal kaçırır gibi antik kentlere gözünü dikti. Bakan Ersoy, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na göre yapılanın suç olduğunu bilmiyor mu? Bakanın gözünü rant bürümüş, açıkça suç işliyor” dedi.
phaselis-antik-kenti’-005.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA