20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

PERTEK'TE 21’NCİ MUNZUR KÜLTÜR VE DOĞA FESTİVALİ

Feribotta şiir dinletisi, birlikte halay çekimi ve semah yapılarak doğanın korunmasına dikkat çeken konuşmalar yapıldı.

Pertek'te 21’nci Munzur Kültür ve Doğa Festivali

05 Ağustos 2023 Cumartesi 09:30

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ANTALYA -
21’inci Munzur Kültür ve Doğa Festival programının Pertek ayağı halaylarla başladı.Festival etkinlikleri Elazığ'ın Keban Barajı karşında bulunan Tunceli'nin Pertek ilçesinde Feribotla geçişle başladı. Feribotta şiir dinletisi, birlikte halay çekimi ve semah yapılarak doğanın korunmasına dikkat çeken konuşmalar yapıldı. Festival her yıl Temmuz ayının sonunda yapılırken bu sene Muharrem ayı Matem Yası nedeniyle 3-6 Ağustos tarihleri arası yapılması kararlaştırıldı.

munzur-kultur-ve-doga-festivali.jpgFestival yasaklarla başladı. Tunceli Valiliği, festival etkinliğinde Grup Yorum İsyan Ateşi ile Ermenistan Halk Dansları Gösteri Grubunu festival programından çıkarılması için Türkiye Komünist Partisi(TKP)'li Tunceli Belediyesi'ne hiç bir gerekçe göstermeden yazı gönderildiği ifade edildi.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Macoğlu, doğanın , kültürün sürdürüler turizminin temelini oluşturduğunu söyledi. Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu

‘Madencilik yağmasına karşı doğayı ve yaşamı savunuyoruz’. Muğla Milas Akbelenli kardeşlerimizin yanındayız. Doğa da kültürde Munzur Çayı gibi bembeyaz ve dupdurudur. Bozulması kabul edilemez "dedi.

munzur-kultur-ve-doga-festivali-001.jpg21’nci Munzur Kültür ve Doğa Festival programının Pertek ayağı başladı. Festivale Mersin, İstanbul, Antalya,Bursa, İzmir, Adana ve yurtdışında yaşayan gubetçi Tunceliler katıldı. Festival içinTunceli'ye gelen yurttaşlar Pertek Belediyesi tarafından karşılanarak kahvaltı ikram edildi. Festival açılışında halaylar çekilirken, Ekin Konak ve Helin Erenler tarafından dinleti verildi. 21’nci Munzur Kültür ve Doğa Festivali; panel, konser, kültürel çalışmalar, kadın, ana dil ve tiyatro gibi çalışmalarla 4 gün boyunca sürecek"
munzur-kultur-ve-doga-festivali-002.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA