20 Eylül 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara13°C
  • Antalya21°C

PANDEMİDE DEDE YADİGARI ÇEMBERDİ ÇEVİRECEK TURİST KALMADI

Taşağıl Mahallesi Muhtarı Ali Nail Arseven,  ''Alman ve Avrupalı turist gelmeyince dede yadigarı 70 yıllık çemberi çevirecek kimse yok ve elimde kaldı.

Pandemide dede yadigarı çemberdi çevirecek turist kalmadı

31 Mayıs 2021 Pazartesi 16:30

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Antalya'nın Manavgat ilçesi Taşağıl Mahallesi Muhtarı Ali Nail Arseven,  ''Alman ve Avrupalı turist gelmeyince dede yadigarı 70 yıllık çember elimde kaldı. Turistlere çember çevirtip ücret alıyordum. Şimdi çember çevirecek turist kalmadı. Turizmde Antalya 15 aydır fasit daire yaşıyor.'' dedi.

tasagil-mahallesi-muhtari-ali-nail-arseven, -.jpg

tasagil-mahallesi-muhtari-ali-nail-arseven, --002.jpgTaşağıl Mahallesinde kültür turizmine kazandırdığı 3, 100 yıllık taştan yapılan köy evinde köy yaşamını anlatan eşyaları tanıtarak turistleri bir asır öncesi yaşama yolculuk ettiriyor. Muhtar Ali Nail Arseven, köy turu kapsamında Taşağıl'a gelen Alman, Orta AVRUPA ve İskandinav turistlere dede ve babasının çocukluğunda oynadıkları '' '' çember çevirme '' oyununu göstererek dönemin çocuklarını oynadığı oyunlarına yolculuk ettiriyor.

tasagil-mahallesi-muhtari-ali-nail-arseven, --003.jpgTaşağıl Mahallesi Muhtarı Ali Nail Arseven, ''Covid  19  korunma tedbirleri kapsamında Antalya'ya Alman , Orta ve Kuzey Avrupalı turist gelmeyince dede yadigarı 70 yıllık ''demir çember çevirme '' elimizde kaldı. Bölgemize 15 aydır Alman ve Avrupalı turist çok nadir geliyor.?. Ayrıca mahallemizde 10 ev hanımı evlerinde ürettiği el emeği göz nuru el işlerini turistlere satarak sağlıyordu. 15 aydır hiç bir satış yok. Köy turları kapsamında 20 Hazirandan sonra Alman ve Avrupalı hareketlenme bekliyoruz. Alman turist gelmezse köy turları konseptinde hizmet veren işletmelerin işi çok zor. '' diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA