19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

PANDEMİDE ALMAN TURİSTLER İLE RUSLARIN YERİ DEĞİŞTİ

TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan: Bölgeye gelen turistin yüzde 55'i Ruslar oldu. Alman turist oranı Almanya ile Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçiler ve Arap ülke vatandaşları da dahil olmak üzere yüzde 23 oranına ulaşabildi.

Pandemide Alman turistler ile Rusların yeri değişti

22 Kasım 2021 Pazartesi 17:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA
- Antalya Manavgat Titreyengöl-Sorgun Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, “Geçen sene gelen Rus turistler turizm sektörü için ilk dikilen bitkiye verilen ''can suyu'' oldu” dedi.

TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, bölgeye gelen turistin yüzde 55'ini Rusların oluşturduğunu,. Alman turist oranının Almanya ile Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçiler ve Arap ülke vatandaşları da dahil olmak üzere yüzde 23 oranına ulaşabildiğini söyledi.

ruslar.JPGPandeminin turizmi olumsuz etkilediğini belirten Hüseyin Aydoğan, Antalya'ya gelen turistin yüzde 35'ni ağırlayan Manavgat'ta 2020 yılı turizm sezonunun başta Alman ve Avrupalı turistler için '' yöre otel sahiplerinin söylediği ölü bir sezon'' olduğunu belirtti.

tisoyab-baskani-huseyin-aydogan,-002.JPGAydoğan sezon hakkında görüşlerini şöyle belirtti: “Geçen sene bölgemizde Alman turist kaybı yüzde 83 oldu. Avrupalı turist kaybımız yüzde 79 ve İskandinav ülke kaybımız ise yüzde 100 oldu. 2021 yılında bölgemizin yoğun talep gören turistleri Ruslar oldu. Rusları Polonyalılar takip etti. Pandemi öncesi bölgemize gelen turistlerin yüzde 52'ni Almanlar oluşturuyordu. Rus turist oranı ise yüzde 26 seviyesindeydi. İngiliz turist oranı ise yüzde 8,5 oranındaydı. Pandemide ise bu rakamlar değişti; Bölgeye gelen turist yüzde 55'i Ruslar oldu. Alman turist oranı ise bu sene gurbette Almanya ve Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçiler ile Arap ülke vatandaşları da dahil olmak üzere yüzde 23 oranına ulaşabildi. Antalya ve Manavgat turizminin şah damarını Alman turistler oluşturuyor.

tisoyab-baskani-huseyin-aydogan,-003.JPGTurizm sektörü Antalya'da 360 bin Manavgat'ta ise 115 bin turizm çalışanını istihdam ediyor. Oteller aynı zamanda Anadolu'da yetişen ürünlerin turistlerle buluşturmada tedarik merkezi. Turizm sektöründe 52 kalem iş kolu sektörel olarak ekonominin çarklarını döndürmeye yardımcı oluyor. Manavgat'ın turist ağırlamaya bağlı 4,5 milyar EURO Döviz girdisi Litvanya, Moldova , Estonya gibi ülkelerin bütçelerine eşdeğer. 2022 yılı turizm sezonunda pandemi öncesinde olduğu gibi Alman turistlerin yeniden yüzde 50'nin üzerine çekmek istiyoruz. Almanlar , AB'nin Ekonomik zenginlikten dolayı baş ülkesi. Alman Turistler gelmeden pandemide otelcilerin kaybettiği ekonomik kaybı telafi etme ancak Alman turistlerin yeniden gelmesi ile olur. ''

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA