18 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara12°C
  • Antalya25°C

PANDEMİ VE YANGIN MANAVGAT EKONOMİSİNİ DURDURDU

Seyyar Pazarcılar Sami Dursun Doğan, ''Side-Manavgat destinasyonuna 18 aydır pandemi tedbirleri kapsamında Alman ve Avrupalı turist gelmeyince Manavgat ekonomisinde yaprak kımıldamıyor."

Pandemi ve yangın Manavgat ekonomisini durdurdu

17 Ağustos 2021 Salı 12:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya
- Antalya Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan,  Alman ve Avrupalı turist gelmeyince turizm kentinde ekonomik canlılığın durma noktasına geldiğini söyledi. 18 aydır pandemiye bağlı ülkeler arası seyahat kısıtlaması nedeni ile Alman, Batı ve Kuzey Avrupalı turist gelmeyince turistik pazarda sergi açan bin 650 pazarcı esnafının ekonomik darboğaz içnde olduğunu söyledi.

seyyar-pazarcilar-odasi-baskani-sami-dursun-dogan.JPG 

Oda Başkanı Sami Dursun Doğan, ''Pandemi öncesi her  yıl 5 milyon yerli ve yabancı turistin ağırlayan  Side-Manavgat destinasyonuna 18 aydır pandemi tedbirleri kapsamında Alman ve Avrupalı turist gelmeyince Manavgat ekonomisinde yaprak kımıldamıyor. 10 günün sonunda kontrol altına alınan Manavgat yangını sonrası darboğazda olan  esnafımız dahada çok zor duruma düştü. Bankalardan aldığı kredileri ödeyemez hale geldi. Kredi faizlerinin silinmesini istiyorum. Esnafımız çok zor durumda, devlet desteği şart. Ekonominin çarkları durursa , ülkemizde bundan çok etkilenir. Çünkü Side-Manavgat destinasyonu ülkemize gelen turistin yüzde 16'sını ağırlıyor.

seyyar-pazarcilar-odasi-baskani-sami-dursun-dogan-003.JPG
seyyar-pazarcilar-odasi-baskani-sami-dursun-dogan.jpg

52 kalem iş kolu turizmden ekmek yiyor. Anadolu'daki gıda tedarik zincirleri çok büyük zarar görür. Örneğin; bölge otellerimiz  yıllık 5 milyon adet yumurta tüketiliyor. 16 Ağustos itibari ile Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı 4 milyona yeni ulaştı. Pandemi öncesi  aynı tarihlerde bu rakam  10 milyona ulaşıyordu.  Pandemi ile turistik pazarlarda turist profili de değişti. Turistik pazarlarda Alman turistlerin yerini Rus, Polonyalı ve Ukraynalı ile Avrupa ülkelerinde yaşayan Arap ülke vatandaşları aldı. Alman ve Kuzey Avrupalı turistler alışverişte ''pazarlık yapmaz', ürünü etiket fiyatı üzerinden alırlardı. Rus turistler bir dolar indirim için yarım saat pazarlık yapıyor. Bir Alman turist bir Rus, bir Ukraynalı, Polonyalı ve Balkan ülkeleri turistlerine göre 8 kat alışveriş yapma potansiyeline sahip.'' diye konuştu.

seyyar-pazarcilar-odasi-baskani-sami-dursun-dogan-001.jpg

seyyar-pazarcilar-odasi-baskani-sami-dursun-dogan-002.jpg

seyyar-pazarcilar-odasi-baskani-sami-dursun-dogan-001.JPG

seyyar-pazarcilar-odasi-baskani-sami-dursun-dogan-002.JPG

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA