19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

PANDEMİ SİDE'DE APART OTEL TURİZMİNİ BİTİRDİ

Side Apart Otelleri Platformu Başkanı Mehmet Çelikten : Side turizmi, turizmcisi ve turizm çalışanı hiç böylesi çaresiz eli kolu bağlı hiç kalmadı.

Pandemi Side'de apart otel turizmini bitirdi

08 Ağustos 2020 Cumartesi 19:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA - Side Apart Otelleri Platformu Başkanı Mehmet Çelikten, 25 yıllık pansiyon ve apart otel işletmeciliği yaptığını son 30 yıl içinde Side turizmi ve turizmcisi ve turizm çalışanının böylesi çaresiz eli kolu bağlı hiç kalmadığını belirterek “Pandemi Side'de Apart otel turizmini bitirdi” dedi.

side-apart-otelleri-platformu-baskani-mehmet-celikten.jpgAÇIK OTELLER YÜZDE 40 DOLU
Side ve Alanya turizm destinasyonunda apart otelde tatil için İskandinav ülkesinden gelenler ve aileli Alman turistlerin tercih ettiğini belirten turizmci Mehmet Çelikten şöyle konuştu: ''2020 yılı bölgemizde 15 Mart'tan bu yana Side'de apartta tatil yapma turizm anlayışını bitirdi. Geçmiş yıllarda bu dönemde apart otellerin doluluk oranı yüzde 100 olurdu. Şimdi ide yüzde 40-50 seviyesinde. Açık olan beş yıldızlı otelleri doluluk oranları da yüzde 40 seviyesinde. Zaten apartlarda bu sene apart otellerde Alman ve İskandinav turistler yok. Geçmiş yıllarda apartların yüzde 40 Danimarka, İsveç, Norveçli turistler olurdu.”

side-apart-otelleri-platformu-baskani-mehmet-celikten-001.jpgOTELLERDE PANDEMİ ODASI
Mehmet Çelikten otellerde alınan pandemi önlemlerini şöyle sıraladı:
“Bu sene yeni tip Korona Virüsü korunma tedbirleri kapsamında otelciler ve otel çalışanları çok tedirginler. Otellerin hepsinde ''pandemi odası' var. Pandemi nedeniyle bu sene turistin ilk önce otele girmeden önce ateşi ölçülüyor. Ateşi 38 dereceye çıkarsa pandemi odasına alınıyor. Misafirin valizleri otel içine alınmadan belboylar (valiz taşıyan) tarafından dezenfekte edildikten sonra içeri alınıyor. Ayrıca odalarda çarşaf, yastık, kılıf, tuvalet kağıdı, banyo havlusu, el ve ayak havlusu dezenfekte edilmiş poşetler içinde veriliyor. Odalarda misafir çıkışı geçmiş yıllarda saat12:00'de olur, kat görevlisi(maid) tarafından kısa sürede yeni misafirin kalacağı şekilde oda hazır hale gelirdi. Pandemi tedbirleri kapsamında bu yıl oda misafire verilmeden önce bir gün bekletildikten sonra veriliyor.

side-apart-otelleri-platformu-baskani-mehmet-celikten-002.jpgOTELLERİN MALİYETİ ARTTI
Pandemi tedbirleri otellerin maliyetini artırdı. Beş yıldızlı bir otelin bu ay içinde oda fiyatı 60 Avro olması gerekirken 25-30 Avro. 4 -5 kişilik apart odaları 20 Avro'ya zor satıyoruz. Turizm sektörü bu sene çok büyük dar boğazda. Bölgemizde 70 bin turizm çalışanı da 5,5 aydır çalışmadığı için evlerine ekmek götüremiyor. Bu nedenle Manavgat'tan turizm çalışanları memleketlerine geri göçüyor. Buda turizmde kalifiye eleman sıkıntısına neden oluyor.''
side-apart-otelleri-platformu-baskani-mehmet-celikten-003.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA