19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

PANDEMİ, RUSLARIN KÜLTÜR TURLARINI YÜZDE 70 AZALTTI

Rus turizm uzmanı ve kokartlı turist rehberi İlkay Özen, bu sene Rus turistlerin otel dışına çıkmadığını söyledi

Pandemi, Rusların kültür turlarını yüzde 70 azalttı

03 Eylül 2020 Perşembe 16:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA - Rus turizm uzmanı ve kokartlı turist rehberi İlkay Özen, bu sene ise Rus turistlerin otel dışına çıkmadığını belirterek, Antalya'da kültür, tarih ve arkeolojik turlara çıkmasının geçmiş yıllara göre yüzde 70 oranında düştüğünü söyledi. Rusların tatil ve alışveriş, doğa sporları turları, jeep ve ATV Quart turları, rafting, kano ve kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarına çıkmakta zorlandığını söyledi.
rus,-turist,-antalya,-manavgat.jpg
rus,-turist,-antalya,-manavgat-001.jpgPandemi, Antalya'da Rus, kültür, tarih, şehir turu ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarını olumsuz etkiledi. Rusya'nın Kırım'ı kendi topraklarına ilhakı sonrası ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Rusya'ya ambargo ve yaptırım uygulaması ile para birimleri Ruble'nin bir önceki yıla göre yüzde 33 değer kaybetmesi Rusları tatilde harcamalarında kısıtlamaya zorluyor.

rus,-turist,-antalya,-manavgat-002.jpg
rus,-turist,-antalya,-manavgat-003.jpgRUSLARıN KIŞI BAŞı HARCAMALARı 90 AVRO DÜŞTÜ
Covid19'un Rusların tatil ve harcama anlayışını değiştirdiğini belirten İlkay Özen, şunları anlattı: ''Ruble'nin değer kaybetmesi ve pandemiyle birlikte Rusların tatil yapma imkanlarını daralttı. Ruslar dünyada yüzde 75 oranında tatil için birinci sırada Türkiye'de Antalya, Antalya'da da Alanya ve Kemer'i tercih ediyor. Rusların pandemi ile birlikte tatilde kişi başı harcamaları bir önceki yıla göre 90 Avro düştü.

rus,-turist,-antalya,-manavgat-004.jpg
TURLARA ILGI YÜZDE 70 DÜŞTÜ
Geçmiş yıllarda Rusların kültür, tarih, şehir ve arkeolojik varlıkları tanıma turları ilgisi ise yüzde 70 düştü. Tatilde harcama yapma potansiyeli yüksek olan Rusların yüzde 75'i Almanya'da yaşayan Ruslar.

Geçmiş yıllarda orta gelir grubuna ait bir Rus aile kınaklama için 35 ABD Doları, SPA için 50 Dolar, rafting için 25 Avro ve Denizli Pamukkale dahil kültür turuna 40 Dolar bütçe ayırıyordu.

side-antik-kent.jpgRUS TURISTLER OTEL DıŞıNA ÇıKMıYOR
Bu sene ise Rus turistler otel dışına çıkmıyor. Antalya'da geçmiş yıllarda Termessos, Perge, Selge, Olimpos, Alanya Kalesi, Antalya Kaleiçi, Xanthos, Myra, NOEL Baba Müzesi, St. Aziz Nikolas Kilisesi ve Side Antik Kent'i gezdiriyorduk. Patara 2020 yılı olmasına karşı Patara Meclisi'ni görmeye Rus turist bulmakta zorlanıyoruz. Xanthos'un Unesco İnsanlık Kültür Mirası listesinde olduğunu söylediğinizde bile sadece Almanya'da yaşayan Ruslar ilgi gösteriyor. Ruslar için bir tarihi ören yerin Unesco listesinde olmasının hiç bir önemi yok. ''

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA